Ankara Akyurt'ta bindallı defilesi yapıldı

Akyurt'ta açılan bindallı kursu, yörenin geleneksel kıyafetlerini defile ile sergiledi. Kurs, Akyurt'un kültürel mirasının korunması amacıyla düzenlendi.

Ankara Akyurt'ta bindallı defilesi yapıldı
Yayınlanma:

Akyurt'ta açılan bindallı kursu, yörenin geleneksel kıyafetlerini defile ile sergiledi. Kurs, Akyurt'un kültürel mirasının korunması amacıyla düzenlendi. Gala programında yöre halkı kültürel bir yolculuğa çıktı. Etkinlik, geçmişten günümüze Türk giyiminin ve bindallının öneminin anlatıldığı belgesel ile başladı. Ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi devam etti. Ardından "Çınar Seymen" lakaplı Ankara Kulübü üyesi Haluk Balaban bindallının işleme ve renk gibi farklı özelliklerini ve neyi temsil ettiğini izleyicilere anlattı.

aw886685-01.jpg

Akyurtlu kadınların "Ayurt'ta Kına Gecesi" performansı da beğeni topladı. Geleneksel kına gecesi yeniden canlandırıldı, gelinlerin ellerine kına yakıldı, şarkılar söylenip oyunlar oynandı. Etkinliğin sonunda eğitmen Başak Güney ve öğrencileri tarafından hazırlanan bindallı defilesi gerçekleştirildi. 25 farklı bindallı görücüye çıktı.

aw886685-02.jpg

"ŞİMDİ SENİN SIRAN"

Defilenin ardından bir konuşma yapan Akyurt Derneği Başkanı Sadullah Çiftçi, "Şimdi sıra sizde. Kültürümüzü yaşatmak için bu bindallıları düğünlerinde kullanacaklara hediye edeceğiz" dedi. Çiftci şöyle devam etti: "Çok emek verdik, bu emeğin karşılığı bu bindallıları kullanmak olacak. Düğün yapacakların kullanması için derneğimiz 25 bindallıyı ücretsiz olarak verecek. Sizlerden ricamız; Ailenize ve sevdiklerinize bu kıyafetleri giydirerek bu geleneği devam ettirmektir.”

aw886685-03.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum