Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İzmir Caddesi'nin yenileneceğini duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin simge noktalarından olan İzmir 1-2 Caddeleri'ni kapsayan "İzmir 1-2 Caddeleri Kentsel Tasarım" projesini başlattı. Fen İşleri Daire Başkanlığı öncülüğünde yürütülen proje ile caddeler, çeşitli yeniliklerle daha estetik ve kullanışlı hale getirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş İzmir Caddesi'nin yenileneceğini duyurdu
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir 1-2 Caddeleri'ni kapsayan "İzmir 1-2 Caddeleri Kentsel Tasarım" projesini sosyal medya hesapları üzerinden duyurarak, İzmir Caddesi'ne yeni bir kimlik kazandırılacağını müjdeledi.

CADDELER YENİDEN TANIMLANIYOR

Fen İşleri Daire Başkanlığı Kaldırım Bakım Onarım Şube Müdürü Mehmet Karabayır, projenin caddelere yeni bir kimlik kazandırmayı amaçladığını belirtti. İzmir 1 ve 2 caddelerinde gerçekleştirilecek kentsel tasarım çalışmaları kapsamında, 22 bin metrekarelik yürüyüş yolları, 2400 metrekare yeşil alan, güvenlik kameraları, görsel aydınlatma sistemleri, özel yapım havuzlar, oturma grupları, büfeler, heykeller ve bisiklet alanları gibi pek çok donatı yer alacak.

cadde.jpg

CADDELERİN YENİ GÖRÜNÜMÜ

Proje kapsamında caddelere kazandırılacak özellikler arasında; 22 bin metrekarelik sert zemin kaplaması, granit kaldırım kaplamaları, yeşil alanlar, katener aydınlatma ve aydınlatma direkleri, güvenlik kameraları, süs havuzları, oturma grupları, büfeler, heykeller, bisiklet park elemanları ve sahne alanları bulunuyor. Toplamda 24 bin metrekare yeşil alan ve çeşitli kültürel ve estetik unsurlarla zenginleştirilecek olan caddeler, vatandaşların keyifli vakit geçirebileceği bir cazibe merkezi olacak.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.