Ankara Büyükşehir Belediyesi Batıkent Rekreasyon Alanı için çalışmalara başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki yeşil alan çalışmalarına yeni bir proje ekliyor. Atıl durumda olan 431 bin 600 metrekarelik alanda kurulan Batıkent Rekreasyon Alanı'nın açılışı için geri sayım başladı. 10 Mart 2024'e kadar tamamlanıp hizmete açılması planlanan projenin ilk etabında BelPa Kafe, Gençlik Merkezi ve Yaşlı Kreşi gibi sosyal imkanlar bulunacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Batıkent Rekreasyon Alanı için çalışmalara başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'nın doğal bitki örtüsü ve iklim şartlarına uyumlu olarak tasarlanan Batıkent Rekreasyon Alanı, atıl durumda olan 431 bin 600 metrekarelik alanda oluşturuluyor. Bu alanda 7 bin 100 ağaç ve 300 bin bitki toprakla buluşturulacak. Parkta hiçbir kimyasal kullanılmadan bitkiler ve mikro-organizmalar yoluyla kendi kendini temizleyen biyolojik bir gölet bulunacak. Ayrıca, 17 kilometrelik yürüyüş yolu ve 6 kilometrelik bisiklet parkuru da mevcut olacak.

batikent1.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin Ankara'ya çok yakışacağını belirterek duyuruda bulundu. Proje, Ankara'da birçok önemli yeşil alan projesiyle birlikte yer alıyor.

3 YIL İÇİNDE EKOLOJİK AYAK İZİNİ AZALACAK

Parkın tasarımında doğal malzemeler kullanılarak yüzde 80'i yeşil alanlardan oluşacak. Toplamda 180 bin metrekarelik bir alan ağaçlandırılarak Başkent'e kazandırılacak. Uzmanlar, projenin 3 yıl içinde ekolojik ayak izini azaltacağını öngörüyor.

batikent2.jpg

Sosyal donatı alanlarından spor tesislerine kadar çeşitli olanakların sunulacağı alanda, gençlik merkezi, kadınlar lokali, sergi salonu, çay bahçesi, kafeterya, mescit, çok amaçlı salon, otopark ve büfeler gibi birçok tesis bulunacak. İki kapalı spor tesisi, basketbol, mini futbol sahası, tenis kortu, voleybol ve profesyonel futbol sahası gibi spor alanları da rekreasyon alanı içerisinde yer alacak.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.