Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Sanayide Neet Kadınlar Projesi' kapsamında eğitim düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 'Sanayide Neet Kadınlar Projesi' kapsamında düzenlenen kaynakçılık eğitimine ev sahipliği yaptı. Eğitim, Genç Akademi Sıhhiye Kafe’de gerçekleştirildi ve kursiyerler, sanal gerçeklik bilgisayar teknolojisi kullanarak 3 boyutlu ortamda kaynak yapma deneyimi yaşadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Sanayide Neet Kadınlar Projesi' kapsamında eğitim düzenledi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Sanayide Neet Kadınlar Projesi' adı altında düzenlenen eğitim programı, kadın istihdamını artırmaya yönelik destek programlarına bir örnek olarak devam ediyor. Ayrıca, Başkent OSB, Başkent Sanayicileri Derneği, İŞKUR, Polatlı Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Başkent OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Başkent OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ANGİKAD tarafından yürütülen Sanayide NEET Kadınlar Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen bu eğitim, kadınların kaynakçılık alanındaki becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

KADIN İSTİHDAMI DESTEKLENİYOR

Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de düzenlenen kaynakçılık eğitim programında, katılımcılar VR teknolojisi kullanarak 3 boyutlu sanal ortamda kaynak simülasyonu deneyimi yaşadı. Eğitim, mesleki becerilerini geliştirmek ve sanayide istihdam paylarını artırmak amacıyla uzman eğitmenler tarafından sunuldu. ABB Kariyer Merkezi İdari Koordinatörü Orhan Koçak, Sanayide Neet Kadınlar Projesi ile kadınları iş gücüne kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, kadın istihdamını desteklediklerini ve iş gücüne katılımlarını artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Kadınlar, eğitimler sayesinde modern sanayi teknolojileriyle tanışarak mesleklerinde kendilerini geliştirme fırsatı buldu.

abbegitim.jpg

KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Başkent Sanayiciler Derneği Temsilcisi Cenk Doğancıoğlu, proje kapsamında birçok paydaşla işbirliği yapılarak, 18-29 yaş aralığındaki kadınların istihdamını hedefleyen bir projeyi yürüttüklerini belirtti. Projenin ana amacının, eğitimleri tamamlayan kadınları istihdam ederek, kadınların aynı meslek gruplarında çalışabileceğini göstermek olduğunu ifade etti. Proje kapsamında kaynakçılık sektörüne ilgi duyan Ziraat Mühendisi Gülşah Güneş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle eğitimlere katılarak bu alanda ilerlemeyi düşündüğünü ve projenin kendisi için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.