Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ulus’taki yenileme çalışmaları sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentin tarihi yeri Ulus'ta yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ulus’taki yenileme çalışmaları sürüyor
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus'ta dönüşüm çalışmalarını başlatarak, Anafartalar Çarşısı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün eski binasında bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına devam ediyor. Bakım ve tadilat çalışmalarının tamamlandığı Ulus İş Hanı’nda hizmet verecek teknoloji merkezinin kurulum çalışmaları sürdürülüyor.

Ulus’un eski canlı günlerine kavuşturulması amacıyla, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları ile Fen İşleri Daire Başkanlıklarının koordineli bir şekilde çalışma yürütüyor.

ULUS İŞ HANI’NDA TEKNOLOJİ MERKEZİ KURULUYOR

Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Ulus İş Hanı'nda başlattığı bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını tamamladı. Bu çalışmalar kapsamında, değiştirilmiş dükkân cepheleri aslına uygun olarak düzenlendi ve iç avlularda yapıyı bozan tamirat çalışmaları sonucunda ortaya çıkarılan öğeler yeniden restore edildi. Bina çatısının da özgün yapısına uygun malzeme ve tekniklerle yenilenmesi sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi, sadece tarihi değerlere sahip çıkmakla kalmayıp, aynı zamanda kenti teknoloji ve bilimin merkezi haline getirmek için çalışmalar yapıyor. Tamamlanan Ulus İş Hanı'nın bir kısmı, üniversite öğrencileri ve genç girişimciler için teknoloji merkezi olarak kullanılacak. Böylece, tarihi yapıların korunması ve yeniden işlevlendirilmesi ile geleceğe taşınması hedefleniyor.

TARİHİ ANAFARTALAR ÇARŞISI YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentin tarihi sembollerinden Anafartalar Çarşısı'nı aslına uygun olarak yeniliyor. Statik güçlendirme, cephe yenileme, iç mekan tavan, duvar ve zemin kaplama tadilat çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, binanın elektrik ve mekanik tesisatlarında da yenileme çalışmaları yapılıyor.

Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Anafartalar Çarşısı'nın yepyeni bir görünüme kavuşması hedefleniyor. Çalışmaların bu yıl içinde tamamlanarak yepyeni bir görünümle Ankaralıların hizmetine açılması planlanıyor.

ESKİ GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI’NDA DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün binasında devam eden çalışmalar kapsamında; binaya ait dış cephe ile iç mekânda tavan, duvar ve zeminde yenileme çalışmaları ile asansör, elektrik ve mekanik tesisatın tadilat çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların bu yıl içinde tamamlanması ve binaya EGO Genel Müdürlüğünün taşınması hedefleniyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.