‘Ankara Çağı’na turizm katkısı artacak

Ankara, hem Cumhuriyetimizin kuruluşunun hem de Başkent oluşunun 100. Yılına yakışan büyük bir turizm fuarına ev sahipliği yaptı.

‘Ankara Çağı’na turizm katkısı artacak
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: DURSUN ERKILIÇ

16-19 Kasım tarihlerini kapsayan TRAVELEXPO 6. Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Başkentin turizm değerlerini bir kez daha öne çıkarma bakımından önemliydi…

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Kent Konseyi, TÜRSAB, ATİD, ANTOD, TUADER, ANRO, TUREB, SKAL ANKARA ve TAV Havalimanları tarafından desteklenen Fuar, anadolugazete.com.tr internet haber sitesi bakımından da tam bir gazetecilik örneğine sahne oldu. Açılışından kapanışına kadar çok sayıda özel haber ve röportajla konuyu kamuoyuna duyuran muhabir ve yazarlarımızı tebrik ediyorum…

‘Turizm’, pek çok insan gibi şahsen önemsediğim ve fakat Ankara bağlamında, Başkentin hakkı olanı alması adına sayısız haber ve makale yazdığım bir konu…

Son yıllarda hep öne çıkardığım ve patenti bendenize ait bir söylemim var: Ankara Çağı…

Evet, bir ‘Ankara Çağı’ varsa, ki, var; bunun mütemmim cüzü turizmdir…

fuar.jpg

ANADOLUGAZETE.COM.TR İLE TAKİP ETTİM

Konu bendeniz için önemli fakat rahatsızlığım sebebiyle katılamadığım TRAVELEXPO 6. Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı sizler gibi anadolugazete.com.tr internet haber sitesinden takip ettim. Demek istediklerimi arkadaşlarımızın haber ve röportajlarından aldığım notları paylaşarak demek istiyorum.

MANSUR YAVAŞ’IN DEĞERLENDİRMELERİ…

Fuara katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın konuşmasını haberleştiren Sümer Taşkıran ve Samet Eker’in bildirdiğine göre, Başkan stantları gezdi ve gösterileri izledi. Diyecekleri de vardı elbette.

Başkan Yavaş, “Gördüğünüz gibi bugün burada turizm ile ilgili gayet güzel bir çalışma var. Ankara’da turizm olmaz diyenlere inat, turizmin her türlüsü için Ankara uygun ve Ankara’ya her türlü turist de gelir. Termal sağlık turizminden sağlık turizmine kadar her türlü turizm anlaşması yapılıyor. İnşallah bunu daha da geliştirip Ankara’mızı Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Başkentimizi, dünyanın gelişmiş başkentleri ile yarışır hale getirmek hepimizin görevidir.” diyerek hem potansiyele dikkat çekti hem de yapılması gerekenlere vurgu yaptı.

Yavaş’ın Ankara’yı daha fazla turistin ziyaret etmesi için direkt uçuş seferlerinin arttırılmasını talep etmesi, birilerinin üzerine düşen görevi hatırlatması bakımından önemli.

Samet Eker’in sorularını cevaplayarak anadolugazete.com.tr aracılığıyla önemli mesajlar veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş’in şu sözleri önemli ve anlamlı:

- Ankara Atatürk’ün model kentidir; Anadolu modernleşmesinin öncü kentidir…

- Ankara bir yönüyle de kültür kentidir…

- Ankara kadim ve uygarlıklarla yüklü bir kent…

- Ankara’yı canlandırmalı ve hikayesini yeniden yazmalıyız…

- Ankara’nın merkez ve ilçelerindeki değerler iyi kurgulanmalı…

- Sonuç: Ankara’yı ziyaret eden turist sayısı arttırılmalı…

HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN AÇIKLAMALARI…

Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz da Başkentin turizmden hakkı olması alması için çırpınanlardan.

Yılmaz da Esra Sarı ve Samet Eker’e konuşurken, Fuarın açılışındaki manzarayı, “Kentteki bütün sivil toplum örgütleri Ankara’da turizm yüzyılını başlattı” diye değerlendirdi.

Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisinin UNESCO listesine girmesine dikkat çeken Halil İbrahim Yılmaz, “Dünyanın himaye ettiği bu eserleri Ankara himaye etmekten uzak kalamaz artık. İsteseniz de istemeseniz de bu eserler üzerinden dünyayla çalışacağız. Dünya kültür sektörünün kültür hizmetlerini, kültür turizmi kalbinin attığı bir kent olacağız.” diyerek, Başkentin artık tam bir dünya kenti olduğunu hatırlattı.

fuar2.jpg

TAKDİR EDİLMESİ GEREKEN GAZETECİLİK…

Sümer Taşkıran’ın Atis Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül’ün konuşmasıyla ilgili haberi; Esra Sarı ve Samet Eker’in Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Genel Koordinatörü Kadim Koç ve Anadolu Ankara Turizm İşletmeciler Derneği (ATİD) Genel Koordinatörü Garip Uysal ile röportajı; yine Samet Eker’in Ankara Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu sözcüsü Rabia Erentuğ ile sohbeti ve daha pek çok haber ve yorum ile TRAVELEXPO 6. Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na damga vuran anadolugazete.com.tr internet haber sitesi, takdirlik gazetecilik örneği sergiledi.

Ankara, turizmden aldığı payı arttırırsa bu işe emek verenler kadar arkadaşlarımız gurur duyacaktır…

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.