Ankara Çubuk’ta 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali için geri sayım başladı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde her yıl düzenlenen ve yüzbinlerce kişinin katıldığı Uluslararası Geleneksel Turşu Festivali, bu yıl 16. kez gerçekleştirilecek.

Ankara Çubuk’ta 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali için geri sayım başladı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ankara'nın Çubuk ilçesinde her yıl düzenlenen ve yüzbinlerce insanın katıldığı geleneksel turşu festivali, bu yıl 16. kez gerçekleştirilecek. 7-10 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenecek festivale katılanlar hem turşuya hem müziğe hem de eğlenceye doyacak.

7 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Çubuk Belediyesi’nin sosyal medya hesabından “Muhteşem lezzetler, unutulmaz konserler, dünya dansları ve daha fazlası 16. Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivalimizde. Sen de bize katıl, gastronominin, dansın, müziğin, eğlencenin ritmine kapıl“ sloganı ile duyurduğu festivalin bu yıl bir milyon ziyaretçi çekmesi ve ilçeye 100 milyonluk bir ekonomik katkı sağlaması bekleniyor. 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nin hazırlıkları için geçtiğimiz günlerde toplantı düzenlendi. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş başkanlığında gerçekleşen toplantıya, belediye başkan yardımcıları, Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli, birim müdürleri ve festival organizasyonunda görev alan kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda festivalin tarihi ve turşuların fiyatları belirlenmişti. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, şunları söylemişti:

"Okullar bu yıl 11 Eylül'de açılacak, biz de 7-8-9-10 Eylül tarihlerinde festivalimizi yapmak istiyoruz. Okul açılmadan festivalimizi yapalım düşüncesindeyiz. Bu festivali özellikle turşucuların desteklemesi gerektiğini düşünüyorum."

g.jpg

Festivalin esas amacının da ilçe ekonomisini hareketlendirmek olduğunu belirten Demirbaş, ‘’Turşu ile başladığımız festivalimizde gastronomiyle devam ederken, ilçemizin turizm değerlerini de gün yüzüne çıkartmak istiyoruz.’’ açıklaması yapmıştı.

Çubuk Belediyesi tarafından düzenlenen Çubuk Turşu Festivali için yeni tarih açıklandı, 07-10 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş da sosyla medya hesabından videolu bir paylaşımla tüm vatandaşları Çubuk'a davet etmişti. "Eğlencenin kalbi Çubuk'ta atıyor. Unutulmaz konserler, etkileyici dans gösterileri ve tabi ki eşsiz yöresel lezzetler. Bu büyüleyici atmosferi deneyimlemek için 7-10 Eylül'de bize katılın #Çubukfest‘i kaçırmayın! Haydi siz de #ÇabukÇubukfeste" yazan ve Çubuk Turşu Festivali'nin dünyanın tek turşu festivali olduğu vurgulanan Demirbaş'ın paylaşımı şöyle:

TÜRLÜ TÜRLÜ TURŞULAR

Çubuk’taki festivalde limon turşusu, salatalık turşusu, acur turşusu, ahlat turşusu, kayısı turşusu, yer elması turşusu, mor lahana turşusu, kozalak turşusu, fasulye turşusu ve biber turşusu gibi birçok turşu çeşidi Ankaralıları ve misafirleri bekliyor.

“ÇUBUKFEST MÜZİĞİN DE BAŞKENTİ”

Ankara Çubuk’ta düzenlenecek 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nde sadece Çubuk Turşuları değil müzisyenler de sahne alacak. Çubuk’ta Mustafa Ceceli, SemiCenk, Demet Akalın ve Özgür Can Çoban gibi isimler sahne alacak.

Çubuk Belediyesi, Mustafa Ceceli konserinin 7 Eylül’de saat 22'de olduğunu duyurdu.

“Çubukfest, lezzetin ve eğlencenin yanı sıra müziğin de başkenti! 7 Eylül’de Mustafa Ceceli ile festival coşkusu bir başka olacak! Tüm halkımızı muhteşem festivalimize bekliyoruz! Haydi”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.