Ankara, İstanbul ve İzmir'de1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta ulaşım ücretsiz mi olacak? Resmi Gazete'de yayımlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu özel günlerde halkın toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanmasını sağlamak için karar aldı.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta ulaşım ücretsiz mi olacak? Resmi Gazete'de yayımlandı
Yayınlanma:

Ankara'da, 1 Mayıs ve 19 Mayıs tarihlerinde metro ve ANKARAY hatları ile EGO otobüsleri ücretsiz olacak. Başkentliler, bayram günlerinde toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanabilecekler.

İstanbul'da da aynı şekilde, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda metrolar, tramvaylar, metrobüsler, İstanbul Otobüs AŞ'ye ait özel halk otobüsleri, İstanbul Otobüs AŞ'ye ait deniz otobüsleri ve İstanbul Şehir Hatları vapurları ücretsiz olacak. Bu uygulama ile İstanbullular, bayram coşkusunu daha rahat bir şekilde yaşayabilecekler.

İzmir'de ise 1 Mayıs ve 19 Mayıs günlerinde İZBAN, İzmir Metro, tramvay ve ESHOT otobüsleri ücretsiz hizmet verecek. İzmirli vatandaşlar, bayram coşkusunu paylaşırken ulaşımda ekonomik olarak da rahatlayacaklar.

Bu uygulamalar, vatandaşların bayram günlerinde daha kolay ve ekonomik bir şekilde şehir içi ulaşım sağlamalarını amaçlıyor. Büyükşehirlerde geçtiğimiz haftalarda da Ramazan Bayramında ulaşım ücretsiz olarak açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.