Ankara Kent Konseyi 2. kez toplandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul’una katıldı.

Ankara Kent Konseyi 2. kez toplandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daha sağlıklı, daha keyifli, daha huzurlu ve mutlu bir Ankara için, Başkent’teki tüm sivil toplum kuruluşları, sendika ile dernek yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen Ankara Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul’una katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile Başkent’te faaliyet gösteren birçok STK, dernek ve sendika yöneticilerinden oluşan yaklaşık 500 kişinin katımıyla gerçekleşen toplantıda, “daha yaşanabilir bir Ankara” için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Atatürk’ün Ankara Hemşehriliğini Kabulü’nün 97. yıl dönümü olması dolayısıyla, bu özel günde gerçekleştirilen toplantıda, günün anlam ve önemine ilişkin de kutlama konuşmaları yapıldı.

ery_1001.jpg

BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Başkan Yavaş’a, Kent Konseyi’nin daha işlevli bir hale getirilmesi konusunda gösterdiği çaba ve destekler için teşekkür edilerek başlayan toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Yılmaz, toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak bir yönetim sürdürüleceğini kaydederek, “Bizler Ankara için bir araya gelmiş insanlarız” dedi.

Başkent’te yaşayan, bu şehirde doğan veya doyan herkese kapılarının açık olduğu vurgusunu yapan Yılmaz, “Biz, devraldığımız bayrağı hiçbir leke sürmeden, kirletmeden en ileriye götüreceğiz ve bizden sonrakilere teslim edeceğiz” diye konuştu. Kent Konseyi’nin çalışma esaslarına ilişkin de bilgiler veren ve Atatürk’ün Ankara Hemşehriliğini Kabulü’ne ilişkin de kısa bir kutlama konuşması yapan Halil İbrahim Yılmaz, tüm katılıcılara teşekkür ederek, “Burada, bugün ortak amacımız Ankara olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

ali_4852.jpg

“KENT KONSEYİ EN BÜYÜK PAYDAŞIMIZ OLACAK”

 Katılımcıların alkışları eşliğinde kürsüye davet edilen Başkan Yavaş da Ankara Kent Konseyi’nin kendisinden önceki dönemlerde sağlıklı bir işlev gördüğüne ilişkin ellerinde herhangi bir belge ve tutanak bulunmadığını kaydederek başladığı konuşmasında, “Bizim bundan sonraki en büyük paydaşımız Kent Konseyi olacak. Bizler sizin söylediklerinize kulak vereceğiz. Kent Konseyi’nde tüm siyasi parti gruplarından arkadaşlarımız var. Buradan çıkacak karar Belediye Meclisi’ne geldiğinde, ben en azından kendi adıma, gruplarımız adına söz veriyorum; sizin dilek ve fikirleriniz doğrultusunda karar almak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Salonda uzun süre alkışlanan konuşmasına, adaylığı sürecinde de açıkladığı şeffaf yönetim anlayışına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yavaş, “Belediye Başkanı olur olmaz, çağdaş ülkelerde olduğu gibi, ihalelerimizi şeffaf olarak yayınlamaya başladık. İşi daha da ileriye götürerek, yaptığımız işlerin ihale bedellerinin ve işin düzgün yapılıp yapılmadığının kontrolüne kadar hepsinin hesabını topluma verecek şekilde hazırlıklarımız devam ediyor. Bu konuda herkesin bizi izlemesini istiyoruz” dedi.

“ULUS’U ESKİSİ GİBİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Konuşmasına, “Ulus’u biz eskisi gibi cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Burası bizim gözbebeğimiz, bunu ortaya çıkardığımız zaman, turistik geziler de olabileceğini düşünerek, ‘Ulus’u nasıl ayağa kaldırabiliriz?’ diye internette bir mesaj yayınladık” sözleriyle devam eden Başkan Yavaş, “İnanın binlerce mesaj geldi. Gelen cevaplara baktığımız zaman halkımızın katılımcılık konusunda çok aç olduğu ve fikrini söylemeye hevesli olduğunu gördük” diye konuştu.

Ankara Kalesi’nin ışıklandırılması konusunda da internet sosyal hesapları üzerinden vatandaşın görüşlerinin talep edildiğini açıklayan Başkan Yavaş, sadece twitter üzerinden 500 cevap geldiğini ve halkın, kendi fikirlerinin alınmasından son derece mutlu olduğunu gördüklerini ifade ederek, “Hal böyle olunca, şu anda halkın temsilcileri olan Kent Konseyi, bu konuda çok önemli bir görevi ifa edecek” dedi.

ali_5245.jpg

 “ANKARA’NIN HUZUR VE MUTLULUĞU KONUŞULACAK”

Belediye Başkanları toplantısına katılmak üzere geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Moskova ziyaretini de hatırlatan Başkan Yavaş, “Orada tartışılan şeylerin asfalt beton olmadığını, artık gelişmiş ülkelerdeki belediye başkanlarının en önemli görevlerinin, yaşadığı kentte, ‘halkı daha sağlıklı nasıl yaşatabiliriz?’ üzerine kurgulamalar yaptıkları ve kenti ona göre planladıklarını gördük… Herkes, ‘halkı daha sağlıklı nasıl yaşatacağız?’ diye uğraşırken, biz, yaptığımız ulaşım planlarıyla bu halkı adeta ‘bir an önce nasıl öldürebiliriz?’ mantığıyla hareket etmişiz. Bu çok üzücü” açıklamasını yaptı.

“Buradaki kalabalığın toplanmasının en büyük sebebi; Ankara’da daha sağlıklı, daha keyifli, ailelerimizle, komşularımızla daha mutlu nasıl olabirizi konuşmak. Bunun haricinde siyasi veya başka hiçbir beklentimiz yok” sözleriyle konuşmasına devam eden Başkan Yavaş, “Bugün, Atatürk’ün Ankara Hemşehriliğini kabul edip, bizi şereflendirdiği günün 97. Yılında burada bu toplantıyı yapıyoruz. İnşallah akşam düzenleyeceğimiz resepsiyonda da bunu sürdüreceğiz” dedi.

“TÜM PROJELERİ HALKIMIZA SORACAK BİR UYGULAMA ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Başkent Ankara için sadece Belediye Meclisi üyeleri ve Kent Konseyi’nin çalışmalarının yetersiz olduğu vurgusunu da yapan Başkan Yavaş, “Bir mobil uygulama gerçekleştiriyoruz. Yakında inşallah sonuçlanacak. Bu uygulamayla yaptığımız tüm projeleri sizlere soracağız, sizlerden gelen fikirleri derleyip, toparlayıp, istatistiklerle ortaya koyacağız” dedi. 

“SU POLEMİĞİNİ BAŞLATANLAR, O POLEMİKTE BOĞULSUNLAR”

Başkent içme suyuna ilişkin ortaya atılan iddialara da açıklık getiren Başkan Yavaş’ın, “Eğer şehrin sularında en ufak bir problem olsa bunu da Mansur Yavaş olarak net bir şekilde ortaya koyarım, hiçbir şekilde gözlerden kaçırmam, o benim tamamen namusuma kalmış bir hadisedir. Dolayıysa bunun üzerinde polemik yapanlar da polemiklerinde boğulsunlar diyorum. Başkan da diyeceğim bir şey yok” sözleri, salonda uzun süre alkışlandı.

Genel Kurul Toplantısı, katılımcıların daha yaşanabilir bir Ankara için sunduğu önerge, görüş ve fikirleriyle devam etti.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.