Ankara Kent konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: ''Kendi hesabını vermeyenler, kentin hesabını veremez''

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin adaylarının mal varlıklarını açıklama tartışmalarına dair bir konuşma yaptı. Yılmaz, adayların varlıklarını açıklamalarını önemsediğini ve tüm adayların bu konuda şeffaf olmaları gerektiğini belirtti

Ankara Kent konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: ''Kendi hesabını vermeyenler, kentin hesabını veremez''
Yayınlanma:

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, mal varlıklarını açıklayan belediye başkan adayları ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

DÜNYADA KAMU YÖNETİCİLERİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE SERVETİNİ AÇIKLIYOR

Kendi hesaplarını veremeyenlerin kentin hesabını da veremeyeceğini vurgulayan Yılmaz, kent yönetiminin ahlakını inşa etmek için adayların kamu kaynaklarıyla kendi kazançlarını ayırt edebilmelerinin önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca, dünya genelinde kamu yöneticilerinin kişisel servetlerini şeffaf bir şekilde beyan etmelerinin önemine vurgu yapan Yılmaz, Türkiye'de de tüm yerel yönetici adaylarının kişisel varlıklarını açıklamaları gerektiğini belirtti.

MAL VARLIĞININ AÇIKLANMASINI İSTEMEK DOĞAL BİR HAK

Yılmaz, Ankara'nın katılımcılık konusundaki başarılarına dikkat çekerek, 2020'de 'katılımcılık etki' ödülü, 2021'de ise 'yurttaş katılımında en iyi uygulama' ödülü aldıklarını ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'dünya belediye başkanı ve şeffaflık' ödülünü kazandığını hatırlattı.

Ankara'da yerel yönetici adayları ve belediye başkanlarından varlıklarını açıklamalarını talep etmenin doğal bir yurttaşlık hakkı olduğunu belirten Yılmaz, zor koşullarda asgari ücret kazanılan bir ülkede, vergi gelirlerini harcayanların, vatandaşların yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak kendi varlıklarını da açıklamalarının insani ve vicdani bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.