Ankara Kent Konseyinden 6 Şubat anması!

Ankara Kent Konseyi 6 Şubat depremlerinin birinci yılında hayatını kaybeden vatandaşları andı.

Ankara Kent Konseyinden 6 Şubat anması!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Kent Konseyi, Türkiye'nin 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem yaşadığını ve bu depremlerin ülkede büyük kayıplara neden olduğunu kaydetti.

5 BİN AİLE VE 20 BİN DEPREMZEDEYE DESTEK SAĞLANDI

Ankara Kent Konseyi, bu felaket sonrasında 'Dayanışma Depremden Güçlüdür' sloganıyla harekete geçerek 14 milyondan fazla insanın etkilendiği felaketin ardından yardım çalışmalarına başladı. Ankara Kent Konseyinden yapılan açıklamada depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı ve sabır dileğinde bulunuldu.

kentkonseyi.jpg

Ankara Kent Konseyi, deprem bölgelerinde iletişim ve koordinasyon sağlamak için Meclis ve Çalışma Gruplarıyla birlikte bin 800 bileşeni ve 5 binden fazla gönüllüyü kullanarak çeşitli yardım faaliyetlerinde bulundu.

Ankara Kent Konseyi, 8 binden fazla yardım çağrısını yönlendirerek 750 ton malzeme sınıflandırıp kolileyerek, 44 ayrı araçla deprem bölgelerine ulaştırarak, 5 bin aile ve 20 bin depremzede vatandaşa destek sağladı. Ankara'ya gelmek isteyen depremzedeler için 166 araçla seferler düzenlenip 100'e yakın sağlık ve arama-kurtarma gönüllüsünün bölgeye ulaşması sağlandı. 2 bine yakın aile ve 15 binden fazla yurttaşın geçici barınma ve temel ihtiyaçları karşılanarak 800 depremzede ve çocuklar için 8 gönüllü psikologla psiko-sosyal destek sağlandı.

konsey.jpg

"ÖNLEM ALINMASI GEREKLİ"

Ankara Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Birliğindeki dönem başkanlığını devraldıktan sonra, belediye başkanları, akademisyenler, birlik üyeleri, depremden etkilenen vatandaşlar, kanaat önderleri ve uzmanların katılımıyla düzenlenen 'Türkiye’de Deprem Gerçeği ve Kriz Yönetimi Farkındalık' zirvesinden sonra 26 maddelik 'Afet Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaştı.

Deprem gerçeğini unutmanın üzücü sonuçlar doğuracağı vurgulanarak, 'Tedbir depremden güçlüdür' sloganıyla önlemlerin alınması gerektiği belirtildi. Kentsel dönüşüme ek olarak ahlaki dönüşüme ihtiyaç olduğunun altı çizildi.

Türkiye'nin yüzde 50'sinin deprem bölgesi olduğu hatırlatılarak bilimle uyum içinde olunması gerektiği vurgulandı. Bir yıl boyunca alınan önlemlerin değerlendirilmesi ve yeni acılara hazır olunması gerektiği de dile getirildi. Son olarak, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dilendi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.