Ankara sağlık turizminde sınıfta kaldı

Ankara’da bulunan Ortadoğu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eyüp Özeren, Başkent’te sağlık turizminde gördüğü eksiklikleri dile getirdi. Özeren, “Ankara’da direkt uçuşların azlığı nedeniyle sağlık turizmi potansiyeli değerlendirilemiyor” dedi.

Ankara sağlık turizminde sınıfta kaldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Yenimahalle’de yer alan Ortadoğu Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eyüp Özeren, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Ankara’nın sağlık turizminde önemli bir yer edinebileceğini ancak bunun için yurt dışından direkt uçuşların olması gerektiğini söyledi.

ANKARA NEDEN TERCİH EDİLMİYOR?

Özveren, “Ankara’da sağlık turizmi konusunda önemli bir potansiyel var. Özellikle plastik cerrahi, göz hastalıkları, onkoloji ve kalp hastalıkları gibi alanlarda Ankara’da çok iyi merkezler var. Ancak yurt dışından gelen hastalar, Ankara’ya ulaşmak için İstanbul’a aktarma yapmak zorunda kalıyor. Bu da hastaların Ankara’yı tercih etmesini zorlaştırıyor” dedi.

DİREKT UÇUŞ SAYISI ARTMALI

Özveren, Ankara’nın başkent olması nedeniyle uluslararası öneme sahip bir şehir olduğunu belirterek, “Bir ülkenin Başkentine mutlaka direkt uçuşlar olmalıdır. Ankara’ya yurt dışından direkt uçuşlar olması halinde sağlık turizminde önemli bir artış yaşanacaktır” diye konuştu.

untitled-1-012.jpg

ANKARA SAĞLIK TURİZMİNDE TERCİH EDİLMİYOR

Kırşehir Mucurlu iş insanı Dr. Erol Özveren, “Örneğin, bir İngiliz hasta, Ankara’da bir plastik cerrahi operasyonu olmak istiyorsa, önce İstanbul’a gitmek zorunda. İstanbul’a vardıktan sonra, tekrar Ankara’ya uçuyor. Bu da hasta için hem zaman hem de maddi açıdan bir külfet oluşturuyor. Bu nedenle hastalar genellikle İstanbul’da tedavi olmayı tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ KURUMLARA ÇAĞRI

Dr. Erol Özveren, Ankara’da sağlık turizminin geliştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, “Bu konuda ilgili kurumların bir an önce harekete geçmesi gerekiyor” çağrısında bulundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.