Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışı son gaz devam ediyor

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışı için son hazırlıklar yapılıyor

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışı son gaz devam ediyor
Yayınlanma:

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: "Şu anda Ankara- Sivas Hızlı Tren Hattı'nda deneme sürüşlerini yapıyoruz. Hattımızdaki bütün inşaat ve elektromekanik işlerimizin ve sinyalizasyon testlerimizin tamamı bitti"

Pezuk'a göre demiryolu yatırımları hem inşaat hem de elektromekanik ve sinyalizasyon açısından uzun soluklu süreçler gerektiriyor. Pezuk, şu anda birlikte deneme sürüşleri gerçekleştirdiklerini vurguladı. Hattındaki tüm inşaat, elektromekanik işler ve sinyalizasyon testlerinin tamamlandığını, şu anda hattında deneme faaliyeti yürüttüklerini belirtti. Onlar için en mutlu dönemin, yılların emeğinin karşılığını aldıkları ve çizgiyi baştan sona test ettikleri dönem olduğunu sözlerine ekledi.

sivastren2.jpg

Pezuk, "Hattımızın 26 Nisan'da açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz, Ankara-Sivas arasındaki bölgelerde yaşayan vatandaşlar da sabırsızlıkla bekliyor" dedi. Pezuk, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Kırıkkale, Yozgat ve Sivas olmak üzere üç ili doğrudan ilgilendirdiğini ve 1,4 milyon vatandaşın konforlu ve ekonomik seyahat etme imkanına sahip olacağını vurguladı. Pezuk, bu hattın karayolu ağları ile birlikte Sivas'tan sonra yer alan Tokat, Erzincan, Malatya gibi şehirlerle de bağlantı sağlayacağını belirtti. İstanbul, Ankara, Konya, Eskişehir, Tokat, Erzincan gibi dolaylı bağlantılı şehirler düşünüldüğünde Pezuk, bu hattın çok daha geniş bir kitleye hizmet edeceğini ve önemli bir hat olacağını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.