Ankara-Sivas’ta sona doğru

Ankara-Sivas, Ankara-Yozgat ve Ankara-Kırıkkale arasındaki ulaşım için dört gözle beklenen ‘hızlı tren hattı’ için Bakan Karaismailoğlu yeni bir açıklama yaptı: Açılışına günler kaldı…

Ankara-Sivas’ta sona doğru
Yayınlanma:

HABER MERKEZİ

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın Kırıkkale geçişindeki T15 tünelinde açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önemli açıklamalar yaptı. Karaismailoğlu’nun açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

*Artık açılışına günler kaldı. 400 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattımız, Edirne’den Kars’a uzanan doğu-batı hızlı demiryolu koridorunun önemli bir parçası olacak.

*Bir yandan afet bölgesini ihya edecek, diğer yandan başladığımız projelerimizi planlamamıza uygun biçimde birer birer milletimize sunacağız. Hızlı tren hatları yapıyoruz, köprüler yapıyoruz, tüneller yapıyoruz. Bin 460 kilometre hızlı tren hattı inşa ettik. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattımız da ülkemiz ve milletimizin sabırsızlıkla beklediği dev projelerimizden biri. Artık açılışına günler kaldı. 400 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattımız, Edirne’den Kars’a uzanan doğu-batı hızlı demiryolu koridorunun önemli bir parçası olacak. Projeyle Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizi de hızlı tren konforuyla tanıştıracağız.1,4 milyon vatandaşımız hızlı trenle seyahat etme imkânına kavuşacak. Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 400 kilometreye düşürecek.

ANKARA-SİVAS ARASI İSTASYONLAR

*Hattımızda, Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon var. Proje genelinde çok önemli mesafeleri geride bıraktık. Zor bir coğrafya üzerinde yapılan 66 kilometrelik 49 tünel, 27 kilometre uzunluğunda 49 viyadük bulunmaktadır. Hattın en kısa sürede hizmete açılması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bugün bu hayalin mesai arkadaşlarımın emeğiyle gerçeğe dönüştüğüne şahit oluyoruz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.