Ankara sokaklarında dalından kopma lezzet!

İç Anadolu'nun bereketli topraklarında yetişen ve sağlık dolu faydalarıyla bilinen yeşil nohut, Ankara sokaklarında damakları tatlandırdı. İlkbahar ve yaz aylarında hasat edilen bu eşsiz bitki, protein açısından zengin olmasıyla da dikkat çekiyor.

Ankara sokaklarında dalından kopma lezzet!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

İlkbahar aylarında Ankara'da satılmaya başlayan uzun dallı yeşil bitkiler, birçoğumuzun dikkatini çekiyor. Bunlardan biri olan ve ilkbahar-yaz aylarında hasadı başlayan nohut, İç Anadolu bölgesinde yeşil haliyle de tüketilebiliyor.

Ankara'nın kalbi Ulus'taki bir satıcı, 'İlkbaharda hasadı başlayan yeşil nohut bölgemizde severek tüketiliyor. Yılda bir defa hasat veriyor, o da içinde bulunduğumuz bahar sonu-yaz başı dönemi. 15-20 gün sonra hasadı bitecek. Bu tezgâhta görmüş olduğunuz nohutlar da Çankırı'dan geliyor." dedi.

yesil-nohut.jpg

ZENGİN BİR GIDA KAYNAĞI

Baklagiller familyasından olan nohut, besleyici ve protein açısından zengin bir gıda kaynağı olarak biliniyor. Genellikle çorba, salata, pilav ve humus gibi çeşitli yemeklerde kullanılan nohudun yeşil olanı ise büyük ilgi görüyor.

Yeşil nohut, genellikle ilkbahar ve yaz aylarında hasat edilirken, bu dönemde nohut bitkileri yetişiyor ve tohumları olgunlaşıyor. Yeşil nohut, sağlık açısından oldukça değerli bir gıda olarak biliniyor. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu bitki, birçok yemekte kullanılarak sağlığa fayda sağlıyor.

noth.jpg

YÜKSEK PROTEİN

Yeşil nohut beslenme uzmanları tarafından protein bakımından zengin bir kaynak olarak gösteriliyor. Protein, vücut dokularının yenilenmesi ve güçlendirilmesi için hayati öneme sahip. Özellikle vejetaryen ve vegan beslenenler için önemli bir protein kaynağı oluşturuyor.

LİF BAKIMINDAN ZENGİN

Lif, sindirim sistemi için önemli, bitki bazlı bir karbonhidrat türüdür. Yeşil nohutta bol miktarda bulunan lif, kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı oluyor. Bu da kalp sağlığını korumaya ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı oluyor.

Yeşil nohut, içerisinde bulundurduğu besin değerleri sayesinde birçok yönden sağlığa faydalı olarak biliniyor. Her besin grubunda olduğu gibi yeşil nohudu da dikkatli ve kontrollü tüketmek gerektiği uzmanlar tarafından hatırlatılıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.