Ankara takımlarının kara haftası

8 Ankara takımı hafta sonu çıktıkları maçlardan iki galibiyet çıkarabildi. Alt liglerde hezimet ve amatöre düşme korkusu kendini hissettirmeye başladı.

Ankara takımlarının kara haftası
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Ankara’nın Profesyonel Ligler’de mücadele eden takımları bu hafta da üç puana ulaşmakta zorlandı. Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig’de mücadele eden 8 takımdan sadece 2 galibiyet gelirken alt liglerde daha ağır sonuçlar alındı.

aa-20240128-33555184-33555180-fenerbahce-mke-ankaragucu.jpg

Ankaragücü deplasmanda iyi bir futbol sergilemeye çalışsa da şampiyonluk yolundaki rakibinin geniş oyuncu havuzuna direnemedi. Fenerbahçe’nin 15 Milyon Avro’ya transfer ettiği Cengiz Ünder attığı iki golle Ankaragücü’nü yıkan isim oldu.

Maç sonunda Emre Belözoğlu da bu güç dengesine dikkat çekerek sonucun normalliğini savundu.

aw129722-13.jpg

1.Lig’deki iki temsilciden biri olan Gençlerbirliği VAR kararlarının, boş kaleye kaçan gollerin damga vurduğu maçta Bodrumspor’a neredeyse son dakika golüyle mağlup oldu. VAR kararları ve uzun VAR incelemeleri sebebiyle 11 dakika uzatılan maçta duraklamada gelen gole engel olamayan Gençlerbirliği deplasmanda 1 puandan oldu. Forvet Yatabare’nin kaçırdığı gole tepkiler sürerken, oyuna sonradan giren isimlerin etkisizliği de bir başka şikayet konusu oldu.

Sinan Kaloğlu maç sonu benzer bir açıklama ile takıma sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

aa-20240126-33540806-33540795-adanaspor-ankara-keciorengucu.jpg

1.Lig’in diğer takımı Keçiörengücü ise deplasmanda kazanarak , kötü bir seriye son noktayı koydu. Sekiz haftadır kazanamayan Keçiörengücü deplasmanda Adanaspor’u yenerek nefes aldı.

ge3dmkkweaanj7t.jpeg

2.Lig’deki üç temsilciden Ankara Demirspor deplasmanda Nazilli Belediye’ye , Etimesgut Belediyespor da yine deplasmanda Somaspor’a mağlup oldu. 2.Lig’deki tek galibiyet evinde oynayan Ankaraspor’dan geldi. Ankaraspor, Bursaspor’u 2-0 yendi.

3.Lig’deki iki takımdan Çankaya FK deplasmanda adeta dağıldı. Deplasmanda Orduspor 1967’ye Çankaya FK 6-1 mağlup oldu. Rakibi Play Off hattına yükselirken Çankaya FK ise alt sıralarla puan farkını açamamış oldu.

Hacettepe ise kaybetmeye devam ediyor. Bu hafta da evinde Efeler 09’a kaybeden Hacettepe artık korkuyu iyice hissetmeye başladı. 15 takımlı grupta 14 puan ile 14.sırada yer alan Hacettepe için sonraki haftalar hiç kolay geçeceğe benzemiyor. Daha önce Niyazi Akdaş döneminde amatöre düşen Hacettepe Spor’u yaşatmak için isim değişikliği ile bu ligde devam eden Hacettepe 1945’te Hacettepe Spor gibi amatöre düşmesi şu anki performansla sürpriz olmayacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.