Ankara Ticaret Odası, 100. Yılında Büyükelçileri Ağırladı

Ankara Ticaret Odası (ATO), Cumhuriyet'in ve ATO'nun 100. yıldönümü vesilesiyle ATO Congresium'da 'Büyükelçiler Resepsiyonu' düzenledi.

Ankara Ticaret Odası, 100. Yılında Büyükelçileri Ağırladı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Resepsiyona ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kent Konseyi Başkanı ve ATO Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz, milletvekilleri, büyükelçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

31.jpg

Resepsiyon, dans gösterisi ve defile ile devam etti.

AÇILIŞ KONUŞMASINI GÜRSEL BARAN YAPTI

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, açılış konuşmasında, katılımcıları ATO standında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ankara Ticaret Odası'nın 100. yılını kutluyorum. Milletimizin bağımsızlık mücadelesiyle taçlanan bu başarı, dünyaya umut oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izmir İktisat Kongresi'ndeki zaferler, Ankara Ticaret Odası'nın temelini atmıştır. Cumhuriyet'in ilanından önce kurulan odamız, milli mücadelede şehit vererek milli bir ekonomi oluşturmayı başarmıştır. Bugün, ülkemiz zorluklara rağmen güvenli bir liman ve huzur adası olarak varlığını sürdürmektedir." şeklinde konuştu.

5.jpg

Baran ayrıca; " Ankara, Cumhuriyetimizin başkenti olmanın yanı sıra ticaret odası ve 130'tan fazla ülkenin büyükelçiliğine ev sahipliği yapmasıyla dikkat çekiyor. Ankara Ticaret Odası, 16 bin üyesiyle şehir ve ülke ekonomisinin her alanındaki gelişimi birinci öncelik olarak benimsemektedir. Türkiye genelindeki şirketlerin yüzde 12'si Ankara'da faaliyet göstermektedir. 2022 sonunda Ankara, vergi gelirlerinin yüzde 20'sini, dış ticaretin yüzde 5'ini gerçekleştirerek ekonomik anlamda önemli bir rol oynamaktadır. Ankara'nın ekonomik dinamiklerinden bazıları şunlardır: Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun 43'ü Ankara merkezlidir ve Türkiye'nin en büyük bin ihracatçısının 48'i Ankara firmasıdır. 2022 sonu itibarıyla 14.5 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirerek Türkiye'nin üçüncü büyük ithalatçısı konumunda olan Ankara, 12 milyar dolarlık ihracatla Türkiye'nin dördüncü büyük ihracatçısıdır. Ankara ekonomisinin yüzde 70'ini oluşturan hizmet sektörü, turizm gibi önemli unsurları içermektedir. " dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO), direkt uçuşlar konusunda farkındalık oluşturarak yeni destinasyon taleplerinde bulunuyor. Travel Expo Ankara'da çekici özelliklerini tanıtan ATO, farklı ülke büyükelçiliklerinin açtığı stantlar aracılığıyla yabancı ülkeleri ve turizm potansiyellerini ziyaretçilere tanıtıyor.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Baran, konuşmasının sonunda Gazze'yi hedef alarak genişletilen saldırılarda masum sivilleri hedef alan İsrail'i esefle kınadı. Uuslararası toplumu kalıcı bir barış için göreve davet etti. Hayatını kaybeden Filistinli vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Baran, Filistin devleti ve halkına derin üzüntülerini ilettiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı ve davete katılanlara teşekkür etti.

def3.jpg

Resepsiyonun sonunda, Devlet Modern Dans Topluluğu'nun sunduğu dans gösterisi ve defile, davetlilere görsel bir şölen yaşattı.

Dans gösterisinde, farklı temaları işleyen eserler sahnelendi. Defilede ise Türkiye'nin farklı yörelerinden geleneksel kıyafetler tanıtıldı.

def.jpg

Resepsiyona katılan davetliler, dans gösterisi ve defileyi büyük beğeniyle izledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.