Ankara Valisi Vasip Şahin Pursaklar'da deneme kesimine katıldı!

Kurban Bayramı hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, Pursaklar Belediyesi tarafından hazırlanan Gümüşoluk Kurban Kesim Tesisi'nde deneme kesimi gerçekleştirildi. Ankara Valisi Vasip Şahin, Pursaklar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’in katılımıyla gerçekleştirilen deneme kesiminde, bayram öncesi hazırlıklar gözden geçirildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin Pursaklar'da deneme kesimine katıldı!
Yayınlanma:

Ankara Valisi Vasip Şahin, ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, kurban kesim tesislerinin hijyenik şartlar altında hazırlandığını vurgulayarak, "Kurban ibadetinin en güzel şekilde, en temiz şekilde yapılmasının altyapısı hazırlanmış. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Burada veteriner kontrolünde hijyen şartları sağlanmış alanlarda kurban ibadetlerini yerine getirmelerinde büyük fayda var." dedi.

ankaravalisisahin.jpg

YETİM ÇOCUKLARA KURBAN ETLERİ İKRAM EDİLECEK

Vali Şahin, deneme kesimi sırasında kesilen kurbanların ilçedeki yetim çocuklara ikram edileceğini belirterek, "Faaliyet yarın sabah başlayacak. Burada vatandaşlarımızın satış sırasında hak ettiği ölçüde alışveriş yapabilmesi ve aldatılmalarının önlenmesi için alınan tedbirlere bakıyoruz. Başkanımız ve ilçe veteriner grubumuz, bu konuda gerekli duyarlılığı gösteriyorlar." şeklinde konuştu. Ayrıca, kurban kesim yerleri dışında şehirdeki güvenlik, trafik ve sağlık hizmetlerinin aksatılmadan sürdürüleceğini ifade etti.

KAMERALI SİSTEMLE CANLI İZLEME İMKANI

Günde yaklaşık 500 büyükbaş hayvan kesme kapasitesine sahip olan tesis, kurban kesimlerini 24 saat izleme imkanı sunuyor. Tesise yerleştirilen kameralar sayesinde, kesim alanına gelemeyen veya vekalet veren vatandaşlar, 'seyret.pursaklar.bel.tr' adresi üzerinden kurban kesim işlemlerini canlı olarak takip edebiliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.