Ankara'da 13. Enerji Zirvesi: ''Yaşanabilir, sürdürülebilir bir dünya mümkün''

YEO şirketinin kurucu ortaklarından Yasin Düven, Ankara'da düzenlenen 13. Enerji Zirvesi'nde enerji sektörüne dair anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara'da 13. Enerji Zirvesi: ''Yaşanabilir, sürdürülebilir bir dünya mümkün''
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara’da düzenlenen Zirve’ye katılan Yasin Düven, YEO'nun 2004 yılında elektrik otomasyon işlerine odaklanarak kurulan bir firma olduğunu belirtti. Şirketin yüksek gerilimden alçak gerilime kadar tüm elektrifikasyon ve otomasyon işlerini anahtar teslim gerçekleştirebilen uluslararası bir firma olduğunu vurgulayan Düven, özellikle enerji sektöründe yoğun faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Yasin Düven, “Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, biyokütle, biyogaz ve çöpten enerji üretim tesisleri gibi farklı alanlardaki enerji üretim tesislerinin elektrik fiksasyon ve otomasyon işlerini anahtar teslim gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, güneş ve rüzgar enerjisi projelerinde proje geliştirme, EPC işleri ve yatırımcılık faaliyetlerinde bulunuyoruz.” dedi.

ELEKTİRK DEPOLAMA FABRİKASI KURULDU

Yeşil dönüşüm sürecinde önemli bir role sahip olduklarını ifade eden Düven, dünya genelinde yeşil dönüşümde etkin bir şekilde yer alarak Türkiye'de ve yurtdışında projeler geliştirdiklerini sözlerine ekledi. Yasin Düven, “İstanbul Tuzla'da bir Elektrik Depolama Sistemleri üretim fabrikası kurduk. Temeli atılan fabrikamızda önümüzdeki yıl Eylül ayında ilk ürünlerin çıkması planlıyoruz. Ayrıca, şirketin hidrojen depolama alanında faaliyet göstermek üzere bir birim kurduk Bu adımlarla, enerji sektöründe teknoloji ve gelişmeleri yakalamaya odaklı ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

DÜNYA HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Yasin Düven, "Dünya hepimiz için önemli, bu nedenle enerjimizi verimli kullanmalı ve çevreye duyarlı olmalıyız. Yaşanabilir, sürdürülebilir bir dünya bizce mümkün. Yenilenebilir enerjiyle beslenen bir dünya daha güzel ve yaşanabilir hale gelir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.