Ankara’da antikacıların sattığı ürünlere ilgi arttı

Ankara'da yaşayan Antikacı Kenan Doruk, ekonomik kriz nedeniyle geçinmekte güçlük çekmeye başladı. Üç çocuğu bulunan Doruk, geçimini sağlamak için Ankara’nın Ulus semtinde yer alan ikinci el pazarında tezgah açmak zorunda kaldı.

Ankara’da antikacıların sattığı ürünlere ilgi arttı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Hayat şartlarının zorluğuna değinen Antikacı Doruk, "Eskiden sadece evin reisi çalışırdı, o para ile geçim sağlanırdı. Fakat şimdi hayat şartları o kadar zor ki evdeki herkes çalışmak zorunda kalıyor. Şu an üzerimde yırtık olarak gördüğünüz pantolon moda olanlardan değil, gerçekten yırtık. Eskiden bu pazarda ben hiç mutfak eşyası satıldığını görmemiştim ve evlenmek isteyen çiftlerin ikinci el eşya aldıklarını görmemiştim. Fakat ekonomik şartlardan olsa gerek artım böyle durumlara da tanıklık ediyorum" diyerek antikacıların sattığı ürünlere artan ilgiye dair izlenimlerini aktardı.

antikaci-1.jpg

“SATILAN ÜRÜN HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUNMALI”

Kenan Doruk, tezgahında yer alan her türlü objeleri gerek başka ucuzluk yerlerinden satın alıp gerekse canlı mezatlardan temin ettiğini belirterek, özellikle yağlı boya tabloların rağbet gördüğünü aktardı. Doruk, pazarda satacağı ürünlerin kırık dökük olmayan antika olmasına özellikle önem verdiğini ve sadece bir şeyi satmak değil o ürün hakkında bilgi sahibi olmak gerektiğini de sözlerine ekledi. Antikacı Doruk, "Herhangi bir ürünü satan kişinin bu ürün ne olursa olsun özellikle de antika ise o ürün hakkında bilgi sahibi olmalı. Ürünü alan vatandaş soru sorduğu zaman rahatlıkla bilgi aktarabilmeli diye düşünüyorum" diye konuştu.

antikaci-2.jpg

“BAŞKENTLİLER, İKİNCİ EL PAZARINA DESTEK VERMELİ”

Antikacı Doruk, ikinci el pazarında çalışan birçok esnafın maddi zorluk yaşadığını belirterek, Başkentlilerin yapacağı her bir alışverişin onların ekonomisine katkı sağladığını söyledi. Doruk, "Bu bağlamda düşünüldüğünde aslında bu ikinci el pazarı her iki açıdan da çok faydalı oluyor. Hem alan kişi için hem de satış yapan esnaf için. Bu arada bizi ziyaret edip, sesimiz olduğunuz için çok teşekkür ederim." dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.