Ankara’da Birlik Derneği’nden “Türk İşaret Dili Semineri”

Ankara’da Birlik Derneği tarafından "Türk İşaret Dili" konulu bir Seminer düzenlendi.

Ankara’da  Birlik Derneği’nden “Türk İşaret Dili Semineri”
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kurulduğu günden bugüne sürekli yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Ankara'nın en aktif derneklerinden biri olan Ankara'da Birlik Derneği, geçtiğimiz haftalarda “Uyuşturucu ile Mücadelede Farkındalık” konulu bir seminerin ardından şimdide Türk İşaret Dili Semeri düzenleyerek sosyal sorumluluk projeleriyle halkı bilgilendirmeye devam ediyor.

BAŞKENT’E AŞIK SEVDALIYIZ

Derneğin Siteler ‘de ki Merkezinde gerçekleşen seminere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. Seminer öncesi davetlilere bir konuşma yapan Ankara’da Birlik Derneği Genel Başkanı Bayram Mutlu, “Ankara'da Birlik Derneği olarak diyoruz ki, bizler Bu yaşadığımız şehre Başkente aşığız, sevdalıyız. Ankaralıyız, Ankaracıyız. Şehrimiz için şehrimizde yaşayan insanımız için ne yapsak bizleri mutlu ediyor. Kendimizi bu şehrin insani ve bu güzel şehir için sorumlu hissediyoruz” dedi.

İŞİTME ENGELLERİN YAŞAM BİÇİMLERİNİ ELE ALDILAR

Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı F. Pelin Aslan'ın konuşmacı olduğu seminerde işitme engellerin yaşam biçimleri, güncel hayatta yaşamış olduğu sorunlar, kendilerini topluma nasıl anlattıkları gibi pek çok konuda bilgilendirme yapıldı. Federasyon başkanı Pelin Aslan işitme engelli Evren Akışık'la birlikte sunumunu gerçekleştirirken aynı zamanda da konuşmaları işaret dilinde tercüme etti. Konukların sorularına da bir bir cevap veren Aslan, bazı kamu kurumlarının çağrı merkezlerinde işitme engellilere görüntülü olarak bağlanarak yardımcı olunduğunu belirtti.

hhhhhhhh.jpg

İŞİTME ENGELLİLERİN KÜLTÜRLERİNİ ÖĞRENMEK GEREKİR

Daha sonra Abide Genel Başkanı Bayram Mutlu'nun Halk eğitim merkezlerinde verilen eğitimler ile herkes tercüman, eğitmen olabilir mi? Şeklindeki sorusu üzerine UİEF Başkanı Pelin Aslan “Herkes halk eğitim merkezlerinden işaret dili öğrenebilir ama tercümanlık ve eğitmenlik yapmak bu alınan eğitimler ile mümkün değildir. Eğitim aldıktan sonra bile uzun yıllar işitme engellilerle iç içe olmak, kültürlerini öğrenmek gerekir. Halk eğitim merkezlerinde verilen işaret dili eğitimleri, işitme engelliler kültürünü bilen ana dili işaret dili olan kişiler tarafından öğretilmesi gerekmektedir” dedi.

PELİN ASLAN’A PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden seminerin sonunda Dernek Başkanı Bayram Mutlu hiç bir programda bizleri yalnız bırakmadığınız, her daim desteklediğiniz için siz değerli, hemşerilerimize, gönüldaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Program konuşmacı Pelin Aslan'a plaket takdiminin ardından sonra erdi.

ankarada-birlik1.jpeg

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.