Ankara'da bugün hava nasıl? Ankara’da hava yağışlı mı? Bugün Ankara güneşli mi?

Ankara'da bugünkü hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. Ankara’da temmuz ayı sona ermek üzere. Ankara’yı yeni haftada nasıl bir hava bekliyor merak konusu… Ankara'nın havası nasıl?

Ankara'da bugün hava nasıl? Ankara’da hava yağışlı mı? Bugün Ankara güneşli mi?
Yayınlanma:

26 Temmuz Cuma, Ankara'da hava nasıl? İşte güncel Ankara hava raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre, Ankara'da 26 Temmuz Cuma günü hava durumu şu şekilde:

1.jpg

ANKARA HAVA DURUMU

HAVA SICAKLIĞI: Ankara’da en düşük sıcaklığın 24 en yüksek sıcaklığın 31 derece olması bekleniyor.
NEM: En düşük nem oranı yüzde 30, en yükseği ise yüzde 68 olacak
RÜZGAR: Genel itibariyle kuzeyden, genelde orta bazen de şiddetli kuvvette esmesi beklenmektedir.

2.jpg

ANKARA'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

26 Temmuz Cuma Ankara'da hava nasıl? Cuma günü Ankara'da hava kaç derece? 26 Temmuz Cuma Ankara’ya yağmur yağacak mı? 26 Temmuz Cuma, 27 Temmuz Cumartesi, 28 Temmuz Pazar, 29 Temmuz Pazartesi, 30 Temmuz Salı Ankara’da hava nasıl olacak? Güncel 5 günlük hava durumu…

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz (Antalya kıyıları hariç), İç Anadolu, Karadeniz ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Rize, Artvin, Ardahan, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarı, iç kesimlerde yer yer mevsim normalleri altına ineceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilcek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.