Ankara’da ‘Epilepsililer İçin Pedal Çevir' etkinliği düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, Dünya Epilepsi Günü nedeniyle, epilepsi hastaları ve aileleri için farkındalık oluşturmak, epilepsi hastalarımızın toplum içinde var olduğuna ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Ankara’da ‘Epilepsililer İçin Pedal Çevir' etkinliği düzenlendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Dünya Epilepsi Günü dolayısıyla Epilepsi ve Yaşam Derneği iş birliğiyle ‘Epilepsililer İçin Pedal Çevir' etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, toplumsal farkındalığı artırmak ve epilepsiye dikkat çekmek amacıyla renkli bir atmosferde gerçekleşti.

whatsapp-image-2024-02-12-at-15-40-31-1.png

Klasik araçlar, motosikletler ve bisikletlerin bir araya geldiği kortej, 1. Meclis'ten Anıtkabir'e kadar olan güzergahta büyük bir coşkuyla pedal çevirdi.

whatsapp-image-2024-02-12-at-15-40-30.png

Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını koruma misyonuyla bu tür farkındalık etkinliklerini desteklemeye devam ediyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığının organize ettiği etkinlik ile epilepsi hastaları ve ailelerine yönelik duyarlılık oluşturma hedeflendi.

Etkinliğe; sivil toplum kuruluşları (STK), dernekler, gönüllüler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Renkli görüntülerle dolu etkinlikte, epilepsiye dikkat çekilerek, hastaların toplum içindeki varlığı ve yaşadıkları zorluklar vurgulandı.

whatsapp-image-2024-02-12-at-15-40-31.png

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Mustafa Can, etkinlikle ilgili olarak, halk sağlığı alanında farkındalık çalışmaları yapmaya devam ettiklerini ve epilepsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla etkinliğin düzenlendiğini söyledi.

whatsapp-image-2024-02-12-at-15-40-31-2.png

Can, “Dünya Epilepsi Günü nedeniyle, epilepsi hastaları ve aileleri için farkındalık oluşturmak, epilepsi hastalarımızın toplum içinde var olduğuna ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için bu etkinliği planladık.” dedi.

Epilepsi ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk ise etkinliğe destek veren kurumlara teşekkür ederek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sunduğu desteğin çok önemli olduğunu söyledi.

Öztürk, Bu tür desteklerin, epilepsi hastalarının ve toplumun genel sağlığına yönelik farkındalığın artırılmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.