Ankara'da kedi ve köpeklere çip geliyor

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip uygulaması başlayacak.

Ankara'da kedi ve köpeklere çip geliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

“Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınması” protokolü Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent KORKMAZ ile Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet BAYDIN tarafından 01.09.2021 tarihinde Vali Yardımcısı Dr. Ayhan ÖZKAN’ın da katılımıyla imzalandı.

Protokolün imzalanmasıyla Ankara’daki Serbest Veteriner Hekimler kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip uygulayıp, pasaport verebilecek ve Bakanlığın Pet-Vet sistemine kayıt edebilecek. 15 karakterli numara ile pet hayvanlarını tanımlayan mikroçip uygulamasıyla hayvan sahibi bilgileri de dahil olmak üzere hayvanların tüm bilgilerine sistemden ulaşılabilecek. Olası sahip değişikliğinde “Ev Hayvanı Sahip Değişikliği Belgesi” ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurularak sahip değişikliği yapılabilecek. Barınaklardan sahiplenen hayvanlar için ise hayvanlarda mikroçip varsa yine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine “Sahipsiz Hayvan Edinme Formu” ile başvuru yapılabilecek.

Göreve geldikten sonra hızla çalışmalara başladıklarını ve İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerini ifade eden Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet BAYDIN, Ankaralı meslektaşlarımızın uzun süredir beklediği protokolün önündeki engelleri kısa sürede aşarak, imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. BAYDIN, protokolün imzalanması sürecinde kendilerine yardımcı olan ve yapıcı yaklaşım sunan Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent KORKMAZ’a ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek, protokolün tüm hayvan severlere ve Veteriner Hekimlere hayırlı olmasını diledi.

Uygulanacak mikroçip hakkında da bilgiler veren Başkan BAYDIN, Deri altına enjekte edilen mikroçip uygulamasının oldukça hızlı yapılabilen, güvenli ve basit bir işlem olduğuna dikkat çekerek, mikroçipin kaybolan evcil hayvanların, sahipleriyle tekrar buluşmasına aracılık edebilecek bir uygulama olduğunu ve evcil hayvanların kayıt altına alınması için en güvenli uygulamanın olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.