Ankara'da kooperatif gönüllüleri kahvaltıda buluştu

Ahi Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı ve Kırşehirliler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Nermin Hendek, "Kırşehirli hanımlar olarak, yedinci kuşaktan torunu olmakla övündüğüm Ahi Evran'ın birleştirici şemsiyesi altında 7 kooperatif ve bir üst birlik kurduk. 7 kooperatifimizde kurucu tüm hanımlara teşekkürlerimi arz ediyorum. İyi ki varsınız. " dedi.

Ankara'da kooperatif gönüllüleri kahvaltıda buluştu
Yayınlanma:

Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği kadın üyeleri Ankara'da kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Hamamönü semtinde bir mekanda düzenlenen kahvaltı etkinliğinde konuşan Ahi Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı ve Kırşehirliler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Nermin Hendek, "Kırşehirli hanımlar olarak, yedinci kuşaktan torunu olmakla övündüğüm Ahi Evran'ın birleştirici şemsiyesi altında 7 kooperatif ve bir üst birlik kurduk.
7 kooperatifimizde kurucu tüm hanımlara teşekkürlerimi arz ediyorum. İyi ki varsınız. Bir olalım, diri olalım, iri olalım." dedi.

Anadolu Ahileri Kadın Kooperatifleri Üst Birliği Başkanı Gülcan Şimşek Çavuş, Kırşehirli sanatçı Neşet Ertaş'ın sözlerini anımsatarak konuşmasına başladı.

Kadının toplumsal yaşamdaki önemine değinen Çavuş, şöyle konuştu:

"Neşet Ertaş ne güzel özetlemiş: Kadınlar insandır, biz insanoğlu. Teknoloji ve refah düzeyinde ilerlemiş tüm toplumlarda kadınların çok büyük katkıları bulunmaktadır. Bugün için herkesin kabul ettiği üzere; kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir. Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridir. Kadın toplumun içindeyse o toplum mutludur. Kadın toplumun içindeyse o toplum sevgi doludur. Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir. Bu tespitlerden hareketle 2023 yılında güçlü kadın güçlü Türkiye sloganı etrafında birleşen yol arkadaşlarımız ile Ahi Kadın Kooperatifleri hareketini başlatmış bulunmaktayız."

Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin ve üst birliğin başkanı olarak görev yaptığını belirten Çavuş, "Ahi Kadın Kooperatifimizde; Nermin Hendek ve Nilay Altun kardeşimde başkan yardımcım olarak bana destek vermektedirler. Başkanlığını yapmış olduğum üst birliğimizde ise yol arkadaşlarım Nesli Akıncılar ve Sibel Yurtyeri'dir." diye konuştu.

Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanlarının isimleri ise şöyle;

"Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Gülcan Şimşek Çavuş,
Sincan Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sultan Şahin,
Asula Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Şenay Gürel Bülbül,
Angora Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sibel Yurtyeri,
Kaman Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Canan Ünal,
Hüma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Semra Çiftçi,
Bayburtlu Bacılar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Feryal Haşlak."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.