Ankara’da otobüslerdeki klima sorunu çözülüyor: Yeni sistem yolda

Ankara halkı, sıcak yaz günlerinde otobüslerdeki klimaların çalışmamasından dolayı şikayetlerini her fırsatta dile getirirken konu hakkında açıklama yapan Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, "Vatandaşlarımızla hemfikiriz. Arkadaşlarımız klimaları hızlı bir şekilde çalışır hale getirmek için gayret ediyorlar." dedi.

Ankara’da otobüslerdeki klima sorunu çözülüyor: Yeni sistem yolda
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara'da sıcak havalarla birlikte toplu ulaşımda klima sorunuyla sık sık gündeme gelen EGO ve Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) vatandaşların şikayet odağı oluyor.

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş da son dönemde birçok şikayetin azaldığını ancak klima şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bu konuda çok hassas. Klimalar her yıl bakım gerektiriyor. Sıcak havaların gelmesiyle birlikte tamircilerde çok sıra oluştu. Bu yüzden aksaklıklar da oluşuyor. Arkadaşlarımız klimaları hızlı bir şekilde klimaları çalıştıracak aşamaya getirmek için gayret ediyorlar.” dedi.

untitled-1-001.jpg

"SMS ARACILIĞIYLA ŞOFÖRLERİMİZİ UYARIYORUZ"

EGO Genel Müdürlüğü denetim ekiplerinin yaşanan aksaklıklara müdahale ettiğini belirten Soydaş, “Oda olarak bizler de SMS aracılığıyla şoförlerimize uyarılarda bulunuyoruz. Duraklarda üç kapının aynı anda sık sık açılmasından dolayı sıcak ve soğuk hava dengesi kolayca bozuluyor. Ancak, klimaları çalıştırmaları konusunda vatandaşımızla hemfikiriz. Uyarılarımızı gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

KLİMADA YENİ SİSTEME GEÇİŞ BAŞLADI!

Soydaş, sık sık gündeme gelen sorunun yenilik ile çözüme kavuşturulması için çalıştıklarını belirterek, “Yeni sistem klimalara yöneldik. Elektrikli klimalar takılacak. Bu klimalar motora yük de bindirmiyor, kullanımı da daha kolay. Bu yenilik peyderpey hayata geçiyor.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.