Ankara'da Rize Günleri başladı: 'Size Bize Hepimize Rize'

Rize Valiliğinin destekleriyle, Rize Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Rize Günleri’nin açılışı, Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Ankara'da Rize Günleri başladı: 'Size Bize Hepimize Rize'
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

2-5 Mayıs tarihleri arasında Millet Bahçesi’nde Rize gelenek ve görenekleri, mutfağı ve müziği Başkentlilerle bir araya gelecek.

İklim dostu farkındalığıyla düzenlenen Rize Günleri’nde plastik, pil gibi geri dönüşüm ürünü getirenlere bir paket Çaykur çayı verilecek. Atıkların geri dönüşümle işlevsel hale getirildiği çalışmayla çevre dostu’ hareketin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Size Bize Hepimize Rize’ sloganıyla başlayan etkinlikte paneller, çeşitli etkinlik ve konserler de yer alacak.

Program açılışında “Çayeli’nden Öteye” türküsü çay bardaklarıyla RİKAD Korosu tarafından seslendirilirken Karadeniz halk oyunları da oynandı.

Yine, Rize’nin geleneksel çepri bezi ile tasarlanan ‘sürdürülebilir’ kıyafetler sunuldu.

va.jpg

TÜRKİYE’NİN İLK SIFIR ATIK TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

Açılış konuşmasında Rize’nin turizm şehri olma yolunda ilerlediğini ifade eden Rize Dernekleri Federasyon Başkanı Muammer Bostan, “Size bize hepimize Rize diyerek yola çıktık. Rize-Artvin Havaalanı ile başta kış sporları olmak üzere uygun doğası, gastronomisi ve birçok iklim çeşitliliğinin öne çıkarılmasıyla yabancı turistin de ilgi alanına girmiştik. Bizler, iklim dostu Rize diyerek, Türkiye’nin ilk sıfır atık tanıtım günleri diyerek, çevremize ve dünyaya sahip çıkmak için bir davet oluşturduk. Etkinliğimiz boyunca farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz. Tanıtımında geri kaldığımız noktaları bir kez daha hatırlatmak, Rize gastronomi günlerine altyapı oluşturmak adına 5 Mayıs’ta gastronomi ve pastacılıkla ilgili etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bugün Rizeli esnaflarımızla bu etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rizeli olmak ayrıcalıktır, biz Rizeli gurbetçiler olarak her zaman Rize’mizin, memleketimizin emrindeyiz.” dedi.

"SİZLERİ RİZE’YE DAVET EDİYORUZ"

belediyr.jpg

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Bu tanıtım günlerinde bir fragman misali Rize’yi diğer şehirlerimize getirmiş oluyoruz. Rize’miz yeşiliyle, mavisiyle doğasıyla dışarıdan gelenlerin hayranlıkla gezdiği bir şehir. Bizler de Rize’yi ne kadar iyi tanıtırsak, Rizeli esnafımıza da destek oluruz. Sizleri, dostlarımızı Rize’ye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

x.jpg

“RİZE, AYRI BİR AİLEDİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, örf ve adetlerinin hatırlanması ve yaşanmasının önemli olduğuna vurgu yaparak, “Rize, ayrı bir ailedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğü için her halde ve şartta müzakere halinde olmamız büyük bir hazinemizdir. Değerler hepimizindir, vatan hepimizindir, bayrak hepimizindir. Biz, siyaseti değerler üzerine değil Türkiye’nin sorunları üzerine icra ediyoruz.” diye konuştu.

va-001.jpg

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Size bize hepimize Rize sloganıyla, Rize’nin yeşilini mavisini, birkaç gündür de Ankara’ya yağmurunu getirdiğimiz bu etkinlikle Ankara’daki hemşerilerimiz hasretini giderecek. Sıfır atık temasıyla bu sene Rize günlerini gerçekleştiriyoruz. Sıfır atık önemsediğimiz bir konu.” ifadelerini kullandı.

bak.jpg

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Coşku bizdedir, heyecan bizdedir. 2-5 Mayıs tarihleri arasında da bu heyecanımız Ankara’da olacak. Hepinizi Rize’ye bekliyoruz. Rize’nin derelerini, Rize’nin yaylalarını korumamız lazım. Yaylalara sahip çıkmamız lazım. Burada güzel bir misyon var. ‘Atığı getir çayı al’ ile sıfır atığa güzel bir farkındalık yaratıldı. Her yönüyle büyüyen ve gelişen bir Rize var.” diye konuşurken ayrıca Çaykur Rizespor’a da başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.