Ankara’da ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliklerinin heyecanı yarım kaldı

Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliği, şiddetli yağış nedeniyle beklenen rağbeti göremedi. Deprem bölgesinden gelen esnaf, festivalin kendileri için olumsuz ilerlediğini kaydetti.

Ankara’da ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliklerinin heyecanı yarım kaldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Başkent Millet Bahçesi’ndeki Ankara etkinliklerinin coşkusu olumsuz hava koşullarından dolayı yarım kaldı.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi ev sahipliği ve TAFED iş birliğinde 27 Mayıs'a kadar Başkent Ankara’nın yöresel ürünlerinin satışa sunulduğu etkinlikte 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilin mutfağı da yer aldı. Ancak, esnaf, bekledikleri talebi göremediklerini dile getirdi.

ara4.jpg

“HAVA KOŞULLARI BİZLERİ OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Etkinliğe Hatay’dan katılan H.S., “Etkinliğimiz dün başladı ancak iki gündür hava yağmurlu. Bugünkü şiddetli yağış da katılımı etkileyecek. Ziyaretçilerimiz var ancak beklediğimiz gibi değil. Ürünlerimizin satışında da hareketlilik yok. Hava koşulları burada bizleri de kötü etkiliyor. Ürünlerimizi hem rüzgardan hem de yağıştan koruyamaya çalışıyoruz. Hafta sonundan yine de umutluyuz. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” diye konuştu.

ara3.jpg

METEOROLOJİ VE VALİLİKTEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliği öğle saatlerinden sonra yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşı uyarmıştı.

Ankara’da sabah saatlerinde başlayan yağış, öğle vaktinde şiddetini artırdı. Başkent’te gece saatlerine kadar yer yer şiddetli yağışın devam etmesi bekleniyor.

ara2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.