Ankara'da üniversite öğrencileri Gazze için oturma eylemi gerçekleştirdi

Lokman Hekim Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı oturma eylemi düzenledi.

Ankara'da üniversite öğrencileri Gazze için oturma eylemi gerçekleştirdi
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

7 Ekim'den bu yana İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına şiddeti artırarak devam ediyor. Uluslararası ateşkes çağrılarına kulak asmayan İsrail'e Türkiye'den de protestolar sürüyor. Bu kapsamda Lokman Hekim Üniversitesi öğrencileri, Gazze'de hastanelerin bombalanmasına ve yaşanan tüm sürece karşı 'Kampüsüm İntifada Programı'nı gerçekleştirdi.

Program kapsamında Gazze'deki insanlık dramını gözler önüne seren fotoğraf sergisi ve oturma eylemi gerçekleştirildi.

untitled-1-001.jpg

"REFAH'A KARŞI SALDIRILAR DURDURULMALI"

Gerçekleştirilen basın açıklamasında ise "İsrail, güvenli bölge olarak nitelediği ve 1 buçuk milyondan fazla insanı göçe zorladığı Refah’a ABD desteği ile yeni bir saldırı düzenlemektedir. 35 binden fazla insanın İsrail tarafından vahşice katledilmesinin ardından Refah’a yönelik herhangi bir saldırı bu felaketi daha da derinleştirecektir. Bu insani krizin daha fazla derinleşmemesi adına Refah’a yönelik bütün saldırıların durdurulması için çağrımızı yineliyoruz." ifadelerine yer verildi.

untitled-1.jpg

"MESLEKTAŞLARIMIZ SAĞLIK HİZMETİ VEREMEZ HALE GELMİŞTİR"

İsrail'in hastane ve ibadethane saldırılarıyla işlediği savaş suçlarına vurgu yapılan açıklamada, "Saldırılardan önce Gazze'de yaklaşık 35 hastane bulunmakta iken bugünlerde ayakta kalan ve hâlâ çalışmaya devam eden yalnızca 3-4 hastane mevcut. Bunların da sadece 2'sinde aktif olarak ameliyat yapılabiliyor. Hastanelerin bazıları bombalanarak tahrip edilmiş, bazılarının içindeki cihaz ve malzemeler parçalanarak kullanılamaz hale getirilmiş durumda. Büyük bir fedakarlıkla 7 aydır mesleklerinde çalışmaya devam eden hekim ve sağlık çalışanlarının şehit edilmesi, tutuklanması ve göçe zorlanması nedeniyle meslektaşlarımız sağlık hizmeti veremez hale gelmiştir. son günlerde meydana gelen Nasır ve Şifa Hastanelerindeki yıkım sonucu, bölgede bulunan toplu mezarlar ve işkence edilerek şehit edilen insanların cesetleri işgalci İsrail’in vahşetini gözler önüne serdi." denildi.

Öğrenciler, Gazze halkına yönelik gün geçtikçe artan saldırıların bir an önce son bulmasını temenni ederek, oturma eylemini başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.