Ankara’da Varlık Mahallesi'ndeki eski binalarda tehlike çanları çalıyor!

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Varlık Mahallesi’ndeki eski evler, kırık dökük kaldırımlar ve çevre kirliliği tehlike çanlarını çalıyor. Mahalle sakinleri olası deprem riskine karşı bir an önce kentsel dönüşüm bekliyor.

Ankara’da Varlık Mahallesi'ndeki eski binalarda tehlike çanları çalıyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kentsel dönüşüm tartışmaları yeniden başladı. Türkiye, 6 Şubat depremlerinde 50 binin üzerinde vatandaşını kaybetti.

img-3639.png

Başkent Ankara’da ise geçtiğimiz yıllarda Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlamıştı. Ancak Ankara’nın birçok ilçesinde kentsel dönüşüm gerektiren eski bina olmasına rağmen bu konuda henüz bir adım atılmadı.

anadolugazete.com.tr muhabiri, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Varlık Mahallesi’ndeki eski binaları görüntüledi.

img-3649.png

BİNALAR ESKİ VE RİSKLİ!

Mahallede eski binaların olmasının yanı sıra; kaldırım, otopark ve çevre kirliliği sorunu da devam ediyor. Kentsel dönüşümün yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, çevre düzenlemesi konusunda da yerel yönetimlerin adım atmasını talep ediyor.

img-3661.png

Vatandaşlar, Varlık Mahallesi'ndeki binaların çok eski olduğunu ve olası depremlere karşı risk taşıdığını belirterek, yetkililere kentsel dönüşüm çağrısı yapıyor.

img-3635.png

MAHALLEDEKİ ÇÖP SORUNU!

Öte yandan, mahalledeki çöp sorunundan da şikayetçi olan vatandaşlar, apartman bahçelerine bilinçsizce atılan çöplerden dert yanıyor.

img-3706.png

Mahallede çöp konteynırı da bulunmasına rağmen, site sakinlerinden bazıları çöpleri yerlere atmaya devam ediyor. Bu konuda belediyelerin bilgilendirme ve yaptırım uygulamasını talep eden mahalle sakinleri, "Varlık Mahallesi hepimizin, çevremizi temiz tutalım." mesajı verdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.