Ankara’da yıldızlar geçidi

Ankara’ya son dönemde gelen turne oyunlarından en çok merak edilen oyun Kel Diva’ydı.

Ankara’da yıldızlar geçidi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Oyunun kadrosu biletleri çıktığı gün tüketirken, izleyiciler de oyunu büyük bir merakla aylar öncesinden beklemeye başlamıştı.

Haluk Bilginer, Zuhal Olcay, Yiğit Özşener, Kıvanç Kılınç gibi ünlü isimlerin yer aldığı oyun, Ionesco’nun eseri Kel Diva’ya günümüzden küçük dokunuşlarla birlikte sahnelendi. MEB Şura Salonu’nu dolduran binlerce izleyicinin beğenisini kazanan oyun dakikalarca ayakta alkışlandı.

Salı ve Çarşamba olmak üzere üç temsil gerçekleştiren oyun metni ve oyuncu performanslarıyla da Ankaralıları ikiye böldü. Kimi ağır eleştirilerde bulunurken kiminin çok sevdiği oyunda ortak payda ise oyuncuların performansı oldu. Tek perdelik oyunda tüm oyuncular yoğun bir performans sergiliyor ve tempo bir an olsun düşmüyor.

Bir başka eleştiri konusu ise oyunun biletleri oldu. En arka sıraların bile 800 TL’den izletildiği oyun, benzeri turne oyunları gibi ekonomik olarak her kesime hitap etmiyor. İstanbul’dan gelen oyunlar neredeyse git gel İstanbul yapacak kadar yüksek fiyatlar talep ediyor. Seçtikleri sahneler ise Congressium ya da MEB Şura gibi esasen tiyatro salonu olmayan yerler oluyor. Bu nedenle MEB Şura “ünlü tiyatroları” için uğrak bir yer olsa da fiyat politikası ve sahne dizaynı açısından halen büyük eleştiriler alıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.