Ankara'nın gözdesi Muhammed Ali Esertepe Parkı’nın içler acısı durumu yürek burkuyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören'de 180 dönümlük dev bir alana inşa edilen ve 2015’te hizmete açılan Muhammed Ali Esertepe Parkı’ndaki içler acısı manzara görenleri hayrete düşürüyor.

Ankara'nın gözdesi Muhammed Ali Esertepe Parkı’nın içler acısı durumu yürek burkuyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Esertepe Parkı, 2015 yılında tamamlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Eski ABB Başkanı Melih Gökçek döneminde Başkentlilerin hizmetine açıldı. 2016’da ise Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar ile parkın ismi Muhammed Ali Esertepe Parkı olarak değiştirildi.

Uzun yıllar Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği parkta, süreç ilerledikçe tahribat da gün yüzüne çıkmaya başladı. Özellikle hafta sonlarını Muhammed Ali Esertepe Parkı’nda geçirmek isteyen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında büyük şok yaşıyor.

m-ali-park3.jpg

BÖLGENİN SİLÜETİNİ DEĞİŞTİRDİ

Dev parkın yapılmasıyla Keçiören'de bölgenin silüeti değişti. Parka manzarası olan dairelerin fiyatları bir anda yükselirken, bölgeye olan rağbet de bir hayli arttı. Açıldığı günden beri Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği park, özellikle hafta sonları dolup taşıyor. İçerisindeki çok sayıda kamelya, çocuk oyun alanı, metrelerce uzunluğundaki yürüyüş yolu, dev süs havuzu, spor kompleksi, aile yaşam merkezi ile Ankaralıların dikkatini çekiyor.

m-ali-parki.jpg

141 BİN METREKARELİK DEV BİR ALAN

Büyük bütçelerle yapılan Muhammed Ali Esertepe Parkı, 141 bin 149 metre kare alanı kapsıyor. Denizi olmayan Ankara için büyük bir havuz ve kıyı şeridinde yürüyüş yaparken hissedilen sahil duygusu, parkı cazip hale getiren konuların başında geliyor. Ankaralıların rahatça piknik yapabildiği, yemek yiyebildiği, kahvaltı edip, getirdikleri tüplerde kahve pişirip yudumladıkları eşsiz manzarası olan park, her beğeni ve damak zevkine hitap ediyor.

m-ali-park5.jpg

İÇERİSİNDE YOK YOK!

İçerisinde; 135 adet pergola, 1 adet mini futbol sahası, 1 adet basketbol sahası ve izleyici tribünleri, 170 metre kare kondisyon alanı ile bin 100 metre uzunluğunda 2 buçuk metre genişliğinde koşu yolu yer alıyor. Parka araçlarıyla gelen ziyaretçiler için 640 araç kapasiteli otoparkı da bulunan rekreasyon alınanda aile yaşam merkezleri, halk eğitim merkezleri, gençlik merkezleri, kafeler, restoranlar, dükkânlar, amfi tiyatro ve spor merkezleri de yer alıyor.

Muhammed Ali Esertepe Parkı’na 4 farklı noktadan giriş yapılabiliyor. Ayrıca park içerisinde bazı Türk Devletleri’nin figürleri ve simgelerinin bulunduğu 4 adet meydan da yer alıyor.

Parka, Osmanlı Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı, Selçuklu Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı, Hun Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı ile Türkiye Cumhuriyeti Giriş Meydanı ve Kapısı ayrı bir özellik katıyor.

m-ali-park2.jpg

MERDİVENLER ÇÖKTÜ, BANKLAR SÖKÜLDÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, park içerisinde kolay gezinti yapılması ve engelli vatandaşlara kolaylık sağlanması amacıyla yürüyen merdivenler, 3 diagonel (yatay) asansör yer alıyor; ancak bunların çoğu uzun süredir çalışmıyor.

İçerisinde birçok güzelliği ve hizmeti barındıran Muhammed Ali Esertepe Parkı’nda son günlerde yaşanan manzara parkın içler acısı halini de gözler önüne seriyor. Merdivenlerin çöktüğünü, yürüyen merdivenlerin çalışmadığını, asansörlerin kapalı olduğunu, banklardaki ahşapların söküldüğünü, merdiven korkuluklarındaki cam üstü ahşap korumaların kırıldığını gören vatandaşlar, hayretler içinde kalıyor.

m-ali-park4.jpg

Uzun süredir su verilmeyen havuz ve parktaki birçok alanda çalışmaların yapılması gerektiğini belirten Ankaralılar, “İnsanlar buralar zarar veriyor. Güvenlik tedbirleri artırılmalı, bu kadar emek boşa gitmemeli. Ankara Büyükşehir Belediyesinin buraya sahip çıkması gerekiyor. Kim zarar veriyorsa hesabı sorulsun!” çağrısında bulunuyor.

muhammed-ali.jpg

MUHAMMED ALİ KİMDİR?

Muhammed Ali, önceki adı: Cassius Marcellus Clay Jr. (17 Ocak 1942; Louisville, Kentucky - 3 Haziran 2016; Phoenix, Arizona), Amerikalı Müslüman profesyonel boksör. Uzun süredir Parkinson hastalığı ile mücadele eden Muhammed Ali 3 Haziran 2016 tarihinde solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.