Ankara'nın kaderine terk edilen hayalet köyü!

Ankara'ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Sincan ilçesine bağlı ve Oğuzların 24 boyundan biri olan Kayılar'dan adını alan Kayı köyü, zamanla heyelan tehlikesi ve köy alanının dar olması gibi nedenlerle halkının bölgeyi terk etmesiyle sessizliğe büründü.

Ankara'nın kaderine terk edilen hayalet köyü!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı olan Kayı köyü, bölgede yaşayanların buradan göç etmesi sonucu ıssız kaldı. Köyde bulunan evlerin duvarlarındaki "Cinli köy" yazılarıyla dikkat çekerken, doğal yapılar ve tarihi mirasları arasında Hasan Dede Türbesi halâ ziyaretçilerini ağırlıyor.

kyikoy.jpg

''KÖYÜN ALANI DAR VE KISITLI''

Emekli öğretmen Hidayet Uluşan, köyde cinlerin yaşadığı iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "Bu köy, Ertuğrul Gazi'nin Söğüt'e giderken bırakıp geçtiği 5 hanelik bir kabileymiş. Köyün yakınından geçen dereye lağım suları aktığı için köyde koku yaptı. Bir de kayma tehlikesi nedeniyle köy farklı bir yere taşındı. Köyün alanı dar ve kısıtlı olduğu için yeni nesil için ev yapma imkanı bulamadık." şeklinde konuştu.

sincankayikoy.jpg

Köylülerden Ahmet Demirtaş ise köyün dar alanı yüzünden farklı bir yere taşındığını ve köyde cinlerin varlığına dair söylentilerin gerçek dışı olduğunu vurgulayarak, "Burada bir tek Hasan Dede Türbesi var. Köy genişleyemediği için taşındı. Köyümüz Kayı Boyu'ndan gelen bir köydür." dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.