Ankara’nın kalbi Ulus 100. yılda ışıl ışıl

Büyükşehir Belediyesi, EGO Genel Müdürlüğü olarak hizmet verecek olan, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü binasının bakım onarımını bitirdi ve cephesini özel sistemlerle aydınlattı.

Ankara’nın kalbi Ulus 100. yılda ışıl ışıl
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in kalbi Ulus’ta başlattığı kapsamlı dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı, kentin birçok noktasından görünen, kent tarihine tanıklık eden ve tescilli alan içeresinde bulunan eski Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü binasının cephesini özgün yapısına uygun olarak aydınlattı.

TESCİLLİ ALAN İÇERİSİNDEKİ YAPILAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Ulus Tarihi Sit Alanı’nı hak ettiği değere kavuşturmak için özgün ve kimlikli yapıları koruyarak yeniden ayağa kaldırdıklarını belirterek, şunları söyledi:

bekir-odemis.jpg

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Ulus Tarihi Kentsel Sit Alanı içerisinde bulunan arkeolojik, tarihi ve kültürel mirasa yönelik sağlıklaştırma ve yenileme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu kapsamda özellikle 1960’lı yıllara dönemlenen yapılardan tanımlayacağımız Ulus Çarşısı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü eski binası ve Anafartalar Çarşısı’nın özgün dokusuna sadık kalarak sağlıklaştırma çalışmalarını tamamladık. Bu çalışmalar kapsamında bu kimlikli binalarımızdan Ulus Çarşısı tescilli bir binadır. Daha görünür hâle gelmesi için bunların estetik aydınlatma projelerini hazırladık. Projenin uygulamasını Fen İşleri Daire Başkanlığımızca tamamlamış bulunuyoruz.”

TOPLAM MALİYET 88 MİLYON LİRA

Özgün yapısı korunarak daha görünür hale getirilen ve 1 yıl içerisinde ayağa kaldırılan 10 katlı eski Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, yeni EGO Genel Müdürlüğü Hizmet Binası, 88 milyon lira maliyetle tamamlandı. Farklı zamanlarda çalışmaların yapıldığı tarihi Ulus Çarşısı ve Anafartalar Çarşısı da aydınlatılarak gündüz olduğu gibi gecede ışıl ışıl bir görünüme kavuşturuldu.

Yenilenen binalara aynı zamanda işlev de kazandırdıklarını belirten Ödemiş, “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü binasına EGO Genel Müdürlüğü’nü taşıyarak burayı da yeniden işlevsel hâle getiriyoruz. Burada 600’e yakın personelimizi istihdam ederek Ulus’taki ekonomik hayatın canlanmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Amacımız şu; burası kurtuluşumuza ve kuruluşumuza ev sahipliği yapmış bir mekân ve Cumhuriyetimiz burada kuruldu. 100 yıl önce umut olan bu alanın, yine 100 yıl sonra özellikle Başkent oluşumuzun 100. yılında tekrar geleceğin umut ve ışığı olmasını sağlamaya gayret ediyoruz” dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.