Ankara'ya kuduz köpekleri getiren 1 şahıs tutuklandı

Türkiye'nin konuştuğu olayla ilgili sıcak gelişme yaşandı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki barınakta kuduz olduğu iddia edilen köpekleri bakımsız kaldıkları gerekçesiyle alarak Ankara'ya taşıyan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü tutuklanırken, dernek çalışanı ise serbest bırakıldı.

Ankara'ya kuduz köpekleri getiren 1 şahıs tutuklandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Buket Özgünlü ve dernek çalışanı M.S.D., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Özgünlü ve M.S.D., savcılık sorgusunun ardından 'Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' ve 'Hayvanları koruma kanununa muhalefet' suçlarından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Özgünlü, tutuklanırken, M.S.D. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

ANKARA VALİLİĞİNİN AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu, bulundukları yer tespit edilen hayvanlar veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları ilimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.