Ankara'ya yeni adliye binası

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum arasında yeni Adalet Saray’ı yapım projesi imzalandı. 

Ankara'ya yeni adliye binası
Yayınlanma:
Güncelleme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum arasında yeni Adalet Saray’ı yapım projesi imzalandı. Törende, milletvekilleri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ve yargı erkanı da hazır bulundu.

13-002.jpg

MİT'in eski yerleşkesinde inşa edilecek yeni adliye kompleksi, 500 bin metrekare kapalı alanda yer alacak. Hukuk, ceza, icra daireleri ve Başsavcılık birimleri aynı adliye içinde olacak.  Adliye alanında ayrıca 200 dönümlük alan da sosyal alanlara ayrılacak.

GÜL: BEYHUDE BİR GİRİŞİM VE YOK HÜKMÜNDE

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, imza töreninde yaptığı konuşmada, yeni proje ile Ankara’nın uzun yıllardır devam eden özleminin biteceğini söyledi. Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ilk paketinin çıktığını, bu kapsamda belgenin önemine değinen Gül, sözde Ermeni soykırımı konusunda ABD’nin aldığı kararı da “beyhude bir girişim ve yok hükmünde. Bu milletin tarihinde utanç yoktur” sözleriyle değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, medeniyetimizin mimari ve estetik anlayışına ve sıfır atık anlayışına uygun bir adliye binası inşa edileceğini söyledi.

Her iki bakan da konuşmasında ayrıca yeni adliye sarayının inşasına katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

10-011.jpg

İmzaların atılmasından sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Törene katılanlar daha sonra birlikte Ankara Adliyesi çay salonunda bir süre oturdu ve sohbet etti. Sohbette Feyzioğlu da yer aldı. Feyzioğlu, avukatların ve vatandaşların dağınık adliye çilesinin bu projeyle çözüleceğini,  konuyu bu aşamaya kadar yakından takip ettiklerini,  Adalet Bakanlığının yer tahsisi resmileşmeden önce süreci hızlandırmak amacıyla çizdirdiği taslak proje aşamasında da katkı sunduklarını dile getirdi. Adalet Bakanı Gül ile emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.