Arif Güçlü kazandı mı? 2024 Evren yerel seçim sonuçları

CHP Evren Belediye Başkan adayı Arif Güçlü seçimi kaybetti. 2024 Evren yerel seçiminde oyların yüzde 39'unu alan Arif Güçlü, Evren Belediyesi’nin yeni başkanı seçilemedi.

Arif Güçlü kazandı mı? 2024 Evren yerel seçim sonuçları
Yayınlanma:

EVREN BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Evren için 2 bin 622 oy kullanıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ünsal %63 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Evren Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

2024 seçimlerinde de yine Ünsal oyların %43'ünü alarak belediye başkanlığını sürdürdü.

ARİF GÜÇLÜ KİMDİR?

Ankara'nın Evren ilçesinden olan ve Evren Belediye Başkanlığı için çalışmalarını sürdüren Arif Güçlü, siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında devam ediyor. Son dönemde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dahil olmak üzere CHP içinde birçok önemli isimle görüşmeler gerçekleştirmesiyle biliniyor.

Arif Güçlü ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği Evren Temsilcisi olarak da görev yapıyor. Güçlü'nün adaylığı resmiyet kazandıktan hemen sonra, "Cumhuriyet Halk Partisi Evren Belediye Başkan Adayı olarak Arif Güçlü'nün belirlendiği" duyurulmuş ve kendisine seçim sürecinde başarılar dileyen mesajlar ile karşılandı.

Önceki seçimlerde %68 gibi yüksek bir oy oranıyla Ak Parti'nin kazandığı seçimlerin ardından, 2024 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin bu ilçede birinci gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.