ASKİ alt yapı çalışmalarına devam ediyor

Etimesgut'ta yer alan Şehit Osman Avcı Mahallesi Şehit Mehmet Çavuş Caddesi’nin yıllardır süren sel baskını sorunu Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından çözüme kavuşturulacak.

ASKİ alt yapı çalışmalarına devam ediyor
Yayınlanma:

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Etimesgut'ta Şehit Osman Avcı Mahallesi Şehit Mehmet Çavuş Caddesi’nde alt yapı çalışması başlattı. Mahalle için 25 milyon TL’lik altyapı yatırımı yapıldı. Çalışmalar kapsamında bin 454 metre yağmur suyu, 837 metre de atık su (kanalizasyon) hattı imalatı yapılıyor.

ANKARA'NIN ÖTELENMİŞ SORUNLARI VAR

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, 9 Kasım 2023 tarihinde teknik ekibiyle birlikte caddeyi ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde denetledi. Mahalle sakinleri ve muhtar Sema Gürkan Akdoğan tarafından karşılanan Akçay, ASKİ'nin 365 gün 24 saat çalışan bir kurum olduğunu ve 6 milyon insanın doğrudan bağlı olduğu bir kurum olduğunu belirtti. Akçay, ASKİ'nin herkesin en ufak bir problemi için arandığını ve ekiplerin "gelmiyorum" deme lüksü olmadığını ifade etti. Bütçe elverdiğinde acil sorunlardan başlayarak taleplere hızlı cevap vermeye çalıştıklarını vurgulayan Akçay, Ankara'nın yıllarca ihmal edilmiş ve ötelenmiş sorunları olduğunu belirterek, kurumun bakış açısını değiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Akçay, vatandaşları mağdur etmeden sorunları en hızlı şekilde çözmeyi amaçladıklarını ve vatandaşın mutlu olmasıyla kendilerinin de mutlu olduğunu dile getirdi.

YATIRIMLAR BELİRLİ BİR PROGRAM ÇERÇEVESİNDE YAPILIYOR

Akçay, dünyada genellikle altyapıdan sonra üstyapının oluşturulduğunu ancak Türkiye'de bu sıranın tersine döndüğünü belirtti. Ekiplerin özverili çalışmalarını vurgulayarak, yatırımların belirli bir program çerçevesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Akçay, Ankaralıların geçmişteki şikâyetlerini dikkate alarak, sorunlu bölgelere müdahale etme talimatları verildiğini söyledi. Akçay, öncelikle geçmişte taşkın yaşanan bölgelerle ilgilenildiğini ve ihtiyaçlara göre müdahale yerlerinin belirlendiğini ekledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.