ASKİ ekipleri Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ve Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi'ndeki sel problemini çözüyor

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi'ne 2.116 metre yağmur suyu hattı inşa etmek üzere çalışmalara başladı

ASKİ ekipleri Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ve Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi'ndeki sel problemini çözüyor
Yayınlanma:

ASKİ ekipleri, 7 yıldır devam eden sel ve taşkın sorununu çözmek amacıyla, Etimesgut sınırındaki 2. İnönü Caddesi ve Yenimahalle'deki Hisar Caddesi'nde bu hatları döşemek için harekete geçti. Bu çalışma, çevresinde yağmur suyu hattı bulunmayan bölgelerdeki sel ve taşkın sorunlarını önlemeyi hedefliyor.

SEL VE TAŞKINLAR SONA ERECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Göksu ve Susuz Mahallelerinde yapılan çalışmaların son durumunu sosyal medya hesaplarından duyurdu. Yavaş, yaptığı paylaşımda, Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi'ne 2.116 metre yağmur suyu hattı inşa etmek için başlatılan çalışmaların güncel durumu hakkında bilgi verdi. Çalışmaların tamamlanmasıyla, Etimesgut sınırındaki 2. İnönü Caddesi ve Yenimahalle'deki Hisar Caddesi'nde 7 yıldır devam eden sel ve taşkın sorunlarının sona ereceğini ifade etti. Yavaş, güçlü altyapının güçlü bir kenti ve güçlü bir Ankara'yı temsil ettiğini vurguladı.

5-5.jpg

2 KAT DAHA FAZLA YATIRIM YAPILDI

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, teknik ekibiyle birlikte 2. İnönü Caddesi ve Hisar Caddesi'nde devam eden altyapı çalışmalarını denetledi. Ziyarette Eryaman Göksu Mahallesi Muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan ve Susuz Mahallesi Muhtarı Ahmet Sinan Kahya da hazır bulundu.

Akçay, bölgenin sorunlarını çözmek için çaba harcadıklarını belirterek, Etimesgut genelinde geçmiş dönemle kıyaslandığında neredeyse 2 kat daha fazla yatırım yapıldığını ifade etti. Akçay, ASKİ'nin eserlerinin yerin altında olduğunu ve ölçülebilir olduğunu belirterek, altyapının tamamlanmasının ardından üstyapının yapılması gerektiğini vurguladı. Ancak maalesef tam tersi bir yaklaşımın benimsendiğini belirten Akçay, bu durumun kaynakların etkin kullanımını engellediğini ve daha fazla zaman harcanarak maliyetin arttığını ifade etti.

Akçay, ziyaret sırasında bu bölgelere yapılacak yatırımların toplam yatırım bedelinin yaklaşık 16 milyon TL olarak planlandığını belirtti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.