ASKİ, Etimesgut'un sel ve taşkın sorununu çözüyor!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Etimesgut Şeker Mahallesi'nde 15 yıldır devam eden kronik sel ve su taşkınları sorununu çözmek amacıyla bir proje geliştirdi.

ASKİ, Etimesgut'un sel ve taşkın sorununu çözüyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ASKİ ekipleri, 7 gün 24 saat çalışarak Etimesgut Şeker Mahallesi'ne 2 bin 782 metre yağmur suyu ve 2 bin 637 metre atık su hattı döşüyor. Projenin toplam maliyeti, zemin tahrip bedelleriyle birlikte 50 milyon TL olarak planlanıyor. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, teknik ekibiyle birlikte Şeker Mahallesi'nde çalışmaların devam ettiği bir ziyaret gerçekleştirdi. Akçay, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

"ÖNEMLİ OLAN KAYNAKLARIN NASIL KULLANILDIĞI"

Sahada çalışmalara ilişkin bilgi veren Akçay, Şeker Mahallesi'nde mevcut yağmur suyu ve atık su hatlarının sıradan yağışlarda dahi yetersiz kaldığını ve bölgede tepmeler yaşandığını belirtti. Akçay, kamu yatırımlarının sadece para meselesi olmadığını vurgulayarak, önemli olanın kaynakların nasıl kullanıldığı olduğunu söyledi.

ASKİ'nin kaynaklarını en doğru şekilde kullanmaya çalıştığını ve iş miktarının kaynak azalmasına rağmen arttığını belirtti. Akçay, ASKİ olarak vatandaşların yıllar içinde kronikleşmiş sorunlarını çözmek için kaynakları en iyi şekilde değerlendirdiklerini ve yapılan yatırımların vatandaşlara hayırlı olmasını dilediğini ifade etti. Akçay, yapılan işlerin vatandaşların parasıyla gerçekleştiğini ve bu paraların halkın en çok faydalanacağı işlere aktarıldığını vurguladı.

BORULARIN İÇ BASINÇ TESTLERİ YAPILDI

Akçay, ekibiyle birlikte Şeker Mahallesi'nde Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi yakınındaki boş alanda devam eden imalat çalışmalarını denetledi. Burada, yağmur suyu hattının açık alana deşarj edilmesini önlemek için dev beton-betonarme boruların yerleştirilerek yağmur sularının Ankara Çayı'na deşarj edileceğini belirtti. Ayrıca, AOÇ arazisi yakınındaki boş alana yerleştirilen dev beton-betonarme boruların tepe yükü basınç testlerinin geçen yıl Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen ASKİ Genel Müdürlüğü Yapı Kalite Kontrol Laboratuvarı'nda yapıldığını açıkladı. Laboratuvarda ayrıca polietilen (termoplastik) boruların iç basınç testlerinin gerçekleştirildiğini de belirtti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.