ASKİ Hot Tapping adlı cihaz ile su kesintilerini engelleyecek!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, su kesintilerini minimize etmek amacıyla Hot Tapping adlı yenilikçi cihazı bünyesine kattı. Bu teknoloji, içme suyu ana isale hattından branşman alınması işlemlerinde su kesintisine gerek kalmadan operasyonların gerçekleştirilmesini sağlıyor.

ASKİ Hot Tapping adlı cihaz ile su kesintilerini engelleyecek!
Yayınlanma:

ASKİ, su altyapı hizmetlerindeki modernizasyon çabaları kapsamında, su teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu çerçevede, Hot Tapping adlı cihazın kullanımına geçildi. Cihaz, canlı hatta su borusunu kesmeden delme işlemi yaparak, branşman alınması sürecinde su kesintisi uygulanmasını ortadan kaldırıyor.

YENİ CİHAZ İLE VATANDAŞLARA KESİNTİSİZ HİZMET

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, Hot Tapping cihazının ASKİ için önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Daha önceki uygulamalarda su kesintilerinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Akçay, yeni cihaz ile vatandaşlara kesintisiz hizmet sunabileceklerini vurguladı.

Akçay, özel sektörden cihazın kiralanmasının zaman kaybına yol açtığını ve bu durumu aşmak için cihazı satın aldıklarını ifade etti. Ayrıca, cihazın Ankara halkına ve ASKİ çalışanlarına kolaylık sağlayacağını belirtti.

aski1.jpg

Hot Tapping cihazının ilk kullanımı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi arazisi içindeki P9 Pompa İstasyonu’nu besleyen ana isale hattında gerçekleştirildi. Bu çalışma sayesinde yaklaşık 5 bin metreküp su tasarrufu sağlanırken, kent genelinde su kesintisi yaşanmadı.

Hot-Tap uygulaması, canlı su hatlarında operasyonların kesintisiz yapılmasını sağlayan özel bir tekniktir. Bu teknik, dünya genelinde su altyapısı sektöründe önemli bir yenilik olarak kabul ediliyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.