ASKİ Keçiören'in alt yapı sorununu çözüyor

ASKİ Genel Müdürlüğü, Keçiören ilçesi İncirli Mahallesi Barışyolu Caddesi'nde yıllardır aşırı yağışlarda sel ve su baskınları yaşanması nedeniyle harekete geçti. Ekiplerin çalışması sonucu caddede 2.5 kilometrelik altyapı imalatı gerçekleştirdi.

ASKİ Keçiören'in alt yapı sorununu çözüyor
Yayınlanma:

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde şehirdeki ihmal edilen altyapı sorunlarını çözmek için bir yatırım atağı başlattı. Son olarak, eski dere yatağında yer alan Barışyolu Caddesi'nde yaşanan su taşkınları için ASKİ ekipleri harekete geçti.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Gece saatleri de dahil olmak üzere özveriyle çalışan ekipler, Barışyolu Caddesi'nin yağmur suyu ve atık su hatlarını yeniden projelendirerek iklim değişikliğini dikkate aldı. Projeye dahil olan ekipler, caddeye 2.5 kilometrelik altyapı imalatı gerçekleştirdi. Ayrıca, Alımlı Sokak'ta da 110 metrelik altyapı imalat çalışmaları devam ediyor. Bu projenin maliyeti 21 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

kecioren.jpg

KEÇİÖREN'DE UYGUN ALT YAPI YOK

ASKİ yetkilileri, Ankara'nın dereler ve bentler kenti olduğunu belirterek, yerel yönetimlerin dere yataklarının dahi imara açıldığına dikkat çekti. Keçiören ilçesinin altyapısının 1991 yılında planlandığını ancak nüfusun hızla artmasıyla uyumlu bir altyapı imalatının yapılmadığını ifade etti. Yer altında kalan ve 'görünmez' olarak değerlendirilen altyapı yatırımlarının ihmal edildiğini söyledi. ASKİ yetkilileri, konut yoğunluğunun altyapının kaldıramayacağı seviyelere ulaşmasıyla kentin betona gömüldüğünü ve eski hatların kapasitesinin yetersiz kalmasının geri tepmelere ve sellerin yaşanmasına neden olduğunu vurguladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın göreve geldiğinde Barış Yolu Caddesi'ne mazgalların konulduğunu ve kanalizasyon ile yağmur suyu hatlarının kapasitesini artıracak imalatlara başlandığını belirtti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.