ASKİ personeline eğitim: 'Coğrafi Bilgi Sisteminin Kullanımı' öğretildi

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) iş birliğiyle yürüttüğü "ASKİ'nin Dijital Dönüşümü" projesi kapsamında kurumun 30 yıllık bilişim altyapısını modernize etme hazırlığında. Bu kapsamda ASKİ Genel Müdürlüğü, ilgili personeli için "Coğrafi Bilgi Sisteminin Kullanımı Eğitimi" düzenledi.

ASKİ personeline eğitim: 'Coğrafi Bilgi Sisteminin Kullanımı' öğretildi
Yayınlanma:

ASKİ Genel Müdürlüğü, "ASKİ'nin Dijital Dönüşümü Projesi" kapsamında kurumun tüm imalatlarının kayıtlı olması gereken Coğrafi Bilgi Sistemi'ni güncelleyerek yenileyecek. ASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, bu çerçevede ilgili personel için "Coğrafi Bilgi Sisteminin Kullanımı Eğitimi" düzenledi.

''GEÇ OLSUN GÜÇ OLMASIN DİYELİM''

Eğitimde konuşan ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, özellikle 2019 yılı öncesinde birçok ilçede yapılan imalatların sisteme kaydedilmediğini vurgulayarak, "Coğrafi Bilgi Sistemi'nin etkin kullanımı ve bu yönde yapılan eğitimler, ASKİ'nin kurumsal yapısı açısından çok önem arz ediyor. Bu eğitim kurumun eli ayağı olacak" dedi.

Eğitimde, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından "Coğrafi Bilgi Sistemleri Tanıtımı ve Önemi", "Ankara Altyapı Bilgi Sistemi (ANKABİS)" gibi konularda sunumlar yapıldı. Açılış konuşmasını yapan ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, "Bu önemli eğitim aslında ASKİ için geç kalmış bir eğitim; çoktan yapılmış olması gerekiyordu. 'Geç olsun güç olmasın' diyelim. Bir yerden başlamak gerekiyor. İnşallah hız kesmeden ilerleriz. Bundan sonra da altyapıya ilişkin yapacağımız planlamalarda Coğrafi Bilgi Sistemi'nden yararlanma konusunda en üst seviyeye ulaşırız" şeklinde konuştu.

askiegitim.jpg

''BU EĞİTİM KURUMUMUZUN ELİ AYAĞI OLACAK"

Akçay, şöyle devam etti: "Bu eğitim, ASKİ'nin personeline verdiği en önemli eğitimlerden. Bu nedenle Coğrafi Bilgi Sistemi'nin etkin kullanımı ve bu yönde yapılan eğitimler, ASKİ'nin kurumsal yapısı açısından çok önem arz ediyor. Bu eğitim, kurumumuzun eli ayağı olacak."

Akçay, ASKİ'nin bugüne kadar yaptığı tüm imalatların kayıtlı olması gereken Coğrafi Bilgi Sistemi'nde özellikle 2014 öncesine ilişkin verilerin eksik olduğunu belirterek, "2014 öncesinde ASKİ'ye göre Güdül yok. Aynı şekilde Polatlı'nın, Şereflikoçhisar'ın, Haymana'nın 2019 öncesindeki kayıtları çok eksik. Bunlar trajik durumlar. Yani bir kurum 2019 öncesinde yapılmış yatırımların yüzde 90'ı hakkında önemli ölçüde bilgisiz bu nasıl olur?" dedi.

ASKİ'nin Coğrafi Bilgi Sistemi'nde özellikle 2014 öncesine ilişkin verilerin eksikliği, sahadaki çalışanların projeleri geliştirme sürecinde zorluklarla karşılaşmasına neden oluyor. Akçay, "Tam da bu nedenle sahadaki arkadaşların bu projeye dört elle sarılıp, işi sahiplenmesini, eksiklerin kısa sürede tamamlanmasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.