ASKİ tarafından Elektrokent-2 çevresinde yapılan alt yapı çalışmaları sona erdi

ASKİ, Ankara genelinde yaşanan sorunları çözmek adına tüm ilçeleri kapsayan kararlı çalışmalarını sürdürüyor. Elektrokent-2 ve çevresindeki sel ve su baskınlarını engelleme amacıyla yürütülen çalışmaların tamamlandığı açıklandı.

ASKİ tarafından Elektrokent-2 çevresinde yapılan alt yapı çalışmaları sona erdi
Yayınlanma:

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Elektrokent-2 Sitesi ve çevresinde 10 yıldır devam eden sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla başlattığı çalışmaları tamamladı. Ergazi Deresi'nde yapılan çalışmalar sonucunda 4,500 metrelik atık su kollektör hattı ve 1,100 metrelik büyük çaplı prefabrik baks imalatı tamamlandı.

ALT YAPI ÇALIŞMASININ SONUNA GELİNDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Elektrokent-2 Sitesi ve çevresinde yaşanan sel ve su baskını sorununun yapılan çalışmalarla sona erdiğini sosyal medya hesaplarından duyurdu. Dere yatağının imara ve yapılaşmaya açıldığı, üzerine bulvar yapıldığı ve yıllarca ihmal edilen bölgede her yağışta sel ve su baskınlarının yaşandığı belirtildi. Başkan Yavaş, Elektrokent-2 Sitesi ve çevresindeki sorunları çözmek amacıyla başlatılan altyapı çalışmasının tamamlanarak sorunun çözüldüğünü ifade etti.

askihaber.jpg

BENZER ÇALIŞMALAR FARKLI ALANLARDA DEVAM EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, su baskınlarını önlemek amacıyla altyapı çalışmalarını sürdüreceğini belirten ASKİ Kanal İnşaat Dairesi Başkanı Mehmet Ali Şişmanlar, Elektrokent-2 bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şişmanlar, İvedik Organize Sanayi Elektrokent-2 bölgesinde yıllardır devam eden sel baskınlarına karşı yapılan planlama sonucunda, 4 bin 500 metre civarında atık su kollektör hattı ve 1100 metre civarında büyük çaplı prefabrik baskı imalatını tamamladıklarını ifade etti. Bu çalışmaların bölge halkına ve tüm Ankaralılara hayırlı olmasını dileyen Şişmanlar, benzer çalışmaların şehrin birçok bölgesinde planlandığını ve aşamalı olarak gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirtti.

mehmet-ali-sismanlar.jpg

BÖLGE ESNAFINDAN YAVAŞ'A TEŞEKKÜR

Elektrokent-2 sitesi ve çevresinde uzun süredir yaşanan su baskınları nedeniyle büyük sıkıntılar çeken bölge esnafı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla yaşadıkları mağduriyetin sona erdiğini belirterek teşekkürlerini dile getirdi:

  • Murat Öztürk: Uzun bir süredir sel baskınlarına maruz kalıyorduk. ASKİ'nin büyük bir projeyle sorunumuzu çözdüğü için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

  • Ulvi Taşkın (Soğutmacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı): Çok mutluyuz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür ediyoruz. ASKİ ekipleri güzel ve özverili çalışmalarla altyapımızı tamamladılar. Yıllardır devam eden sel baskınlarının önüne geçtiğimize inanıyorum.

  • Nail Mutlu (Bölge esnafı): Senelerdir burası için bir sorundu. Hem maddi hem de manevi olarak ciddi zararlar oluşmuştu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.