ASKİ'den su tüketimi farkındalığı için önemli hareket!

ASKİ Genel Müdürlüğü, tatlı su kaynaklarının azalmasıyla birlikte bilinçli su tüketimi için farkındalık oluşturmayı amaçlayan projeler geliştiriyor. Bu kapsamda, ASKİ personeli çocuklara suyu tasarruflu kullanma alışkanlığı kazandırmak için 'Yıl 2194' adlı tiyatro oyunu hazırlıyor.

ASKİ'den su tüketimi farkındalığı için önemli hareket!
Yayınlanma:

ASKİ Genel Müdürlüğü, tarafından oluşturulan oyunun prömiyeri 22 Mart Dünya Su Günü'nde yapılacak ve ilk olarak ASKİ çalışanlarına sahnelenecek. Daha sonra oyunun Başkent'teki okullara götürülmesi planlanıyor.

SU TASARRUFU YAPILMASI ÖNEMLE VURGULANIYOR

Uzmanlar, dünya nüfusunun artması ve mevcut su kullanımının devam etmesi durumunda su kaynaklarının yetersiz kalabileceği uyarısında bulunuyor. Bu nedenle ASKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu konusunda çağrılarını tekrarlıyor. ASKİ çalışanları, özellikle çocuklara su bilinci kazandırmak için 'Yıl 2194' adlı tiyatro oyununu sahnelemeye hazırlanıyor. Oyunun provaları ASKİ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve ASKİ Özel Kalem Müdürü Feride Duygu Bahadır ile Ankara 2. Bölge Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı İlteriş Erdaş tarafından izlendi.

askitiyatro.jpg

GELECEK NESİLLER İÇİN BU PROJE ÖNEMLİ

ASKİ Özel Kalem Müdürü Feride Duygu Bahadır, suyun kıymetini anlatmak için bir tiyatro oyunu hazırladıklarını belirtti. Oyunun senaryosunu ve yönetmenliğini Belediye'nin şehir tiyatrolarından Burçin Hoca'nın üstlendiğini açıklayan Bahadır, çalışma yoğunluğuna rağmen arkadaşlarına bu özel projeye vakit ayırdıkları için teşekkür etti ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla bu projeye başladıklarını belirtti.

OYUNUN PRÖMİYERİ 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ'NDE YAPILACAK

Tiyatro oyunu, 11 kişilik bir ekip tarafından sahneleniyor. Hikaye, dünyadaki yaşam alanlarının azaldığı, doğanın ve insan türünün yok olduğu bir gelecekte geçiyor. Son 3 kişi uzay gemisiyle başka gezegenlere gitmeye hazırlanırken, oyunda lavaboya dökülen kızartılmış yağların su kaynaklarını nasıl kirlettiği gibi bilgilere yer veriliyor. Ayrıca, dişleri fırçalarken muslukların kapatılması gerektiği gibi çocuklara yönelik mesajlar içeriyor. Oyunun prömiyeri 22 Mart Dünya Su Günü'nde ASKİ'de yapılacak ve daha sonra okullarda 7-12 yaş aralığındaki çocuklarla buluşması planlanıyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.