ASKİ'nin Başkent için hazırladığı 'Master Plânı' tamamlanmak üzere!

ASKİ Genel Müdürlüğü, 2020 yılında başlattığı çalışmalarla Başkentin gelecek 30 yılını içme suyu, atık su ve yağmur suyu yönetimi açısından planlayan 'Master Planı'nı tamamlamak üzere ilerliyor. Bu plan, gelecekteki Ankara nüfusunun artan ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

ASKİ'nin Başkent için hazırladığı 'Master Plânı' tamamlanmak üzere!
Yayınlanma:

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen plan kapsamında hazırlanan 'Stratejik Çevresel Değerlendirme Taslak Raporu', ilgili kamu kurumları temsilcileriyle paylaşıldı ve toplantıda sunulan geri bildirimler doğrultusunda revize edilerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına sunulacak.

KESİNTİSİZ KALİTELİ VE İÇİLEBİLİR SU TEMİN EDİLMESİNİ SAĞLAYACAK

ASKİ Genel Müdürlüğü, kentin 2024-2054 yıllarını kapsayacak olan 'Master Plan' çalışmalarını sürdürüyor. Bu plan, kente kesintisiz, kaliteli ve içilebilir su temin edilmesini sağlayacak altyapıyı oluşturmayı amaçlarken, aynı zamanda kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısı ihtiyacını da karşılayacak. Plan ayrıca ASKİ'nin kısa, orta ve uzun dönem altyapı yatırım ve işletme politikalarını belirleyecek ve su kayıp ve kaçak yönetiminde etkin bir altyapı sistemi oluşturmayı hedefliyor. Plan, enerji, etkin ve akıllı şehir konseptine uygun olarak geliştirildi.

ANKARA'NIN 2054 YILINA KADAR OLAN İÇME SUYU PLÂNLAMALARI TAMAMLANDI

Toplantıda ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ercan, Ankara'nın 2054 yılına kadar olan içme suyu, atık su ve yağmur suyu sistemleri, arıtma ihtiyaçları, taşkın koruma ve dere ıslah çalışmaları için planlamaların tamamlandığını belirtti. Ercan, Ankara'daki altyapı planlama çalışmalarının 1930'larda başladığını, 1986'da su ve kanalizasyon idaresine devredildiğini ifade etti. Şehrin büyümesiyle kapsamlı plan çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ercan, mevcut durumu fotoğrafını çeken ve uzun vadeli gereksinimleri ölçen Master Plan çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 2054 projeksiyonlu olan bu planın, şehrin gelecekteki nüfusunu, içme suyu ve altyapı arıtma ihtiyaçlarını hesapladığını ve bunların nasıl karşılanacağını araştırdıklarını belirten Ercan, bu planın önceki planlardan farkının, içme suyu, atık su, yağmur suyu altyapısı ve arıtma sistemlerinin aynı anda yürütülüyor olması olduğunu ifade etti ve bu nedenle yoğun bir çalışma içerdiğini söyledi.

''MASTER PLAN 5 ANA BAŞLIK ALTINDA BİR DİZİ KONUYU KAPSIYOR''

Ercan, hazırlanan Master Planın 5 ana başlık altında bir dizi konuyu kapsadığını belirtti. Bu konular arasında, gelecekteki içme ve kullanma suyu talebi, su kaynaklarının yönetimi, alternatif su kaynaklarının ve işletme açısından değerlendirilmesi, içme suyu, atık su ve yağmur suyu sistemi, kanalizasyon altyapısının durumu, gelecekte üretilecek atık su miktarı, abone hizmetlerinin yürütülmesi, yatırım programı ve finansal analiz gibi birçok özel raporun bulunduğunu ifade eden Ercan, ASKİ'nin vizyonunu sürdürülebilir ve sorgulanabilir bir hizmet anlayışıyla su yönetiminde ulusal ve uluslararası arenada lider olmak olarak açıkladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.