ASO Başkanı Ardıç: Gelişen teknoloji ve endüstrileşme, çevresel sorunların artmasına neden oldu!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, gelişen teknoloji ve endüstrileşme ile çevresel sorunların da artığını belirterek, çevre yönetim sistemi eğitimin büyük önem arz ettiğini söyledi.

ASO Başkanı Ardıç: Gelişen teknoloji ve endüstrileşme, çevresel sorunların artmasına neden oldu!
Yayınlanma:

Ankara Sanayi Odası tarafından, bugün ASO Zafer Çağlayan Meclis Toplantı Salonu'nda 'Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi' semineri düzenlendi. ASO Başkanı Seyit Ardıç, burada yapığı konuşmada, gelişen teknoloji ve endüstrileşme ile çevresel sorunların da artığına işaret etti.

Ardıç, iklim değişikliği, su ve hava kirliliği gibi sorunların dünya genelinde ciddi tehditler oluşturduğunu ve insanlığın geleceğini tehlikeye attığını söyledi.

Bu sorunlarla başa çıkmak için çözüm yollarının olduğunu anlatan Ardıç, çevre sistemi eğitiminin büyük önem arz ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Çevre yönetim sistemi eğitimi, çevresel etkileri en aza indirmek ve sürdürülebilirlik ilkesini benimsemek için kuruluşlara rehberlik etmektedir. Bu eğitim, kuruluşların çevresel performanslarını sürekli iyileştirmelerine olanak tanırken, yasal gerekliliklere uyum sağlamalarını ve kaynakları daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlar. Ayrıca, çevre yönetim sistemi eğitimi, çalışanları çevre bilincine sahip olmaya teşvik eder ve işletmelerin toplumsal sorumluluklarını yerine getirmelerine yardımcı olur.”

"SANAYİCİLER ÜRETEREK KATKI SAĞLIYOR"

Sanayicilerin, üreterek topluma fayda sağladığını belirten Ardıç, üretim sürecinde ortaya çıkan kirlenme karşısında, daha yeşil bir ekonomi ve sürdürülebilirlik ilkesiyle yaşadığımız kente karşı sorumluluğun da farkında olduklarını dile getirdi.

Seyit Ardıç, çevre kirlenmesinin sadece havanın, suyun ve toprağın kirlenmesi olmadığına dikkati çekti.

Ardıç, çevrenin bir kaynak olduğunu ve kaynağın da zamanla tüketilebileceğini vurgulayarak, “Bir sorumlu aramadan, bunda hepimizin pay sahibi olduğu bilinci ve sorumluluğuyla davranma zamanının geldiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

'YEŞİL SANAYİ' VE 'DÖNGÜSEL EKONOMİ'

Seyit Ardıç, insanın doğaya ve çevreye zarar verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Paris İklim Anlaşması, Birleşmiş Milletler (BM) kararları ve ardından da Avrupa Yeşil Mutabakatı bu konuya biraz daha odaklanmamızı sağladı. Artık hepimiz 'yeşil sanayi' ve 'döngüsel ekonomi' kavramlarının farkındayız. Bu kavramlar önümüzdeki dönemde de hiç olmadığı kadar önemli hale gelecektir. Artık şirketlerin sürdürülebilir başarı elde edebilmesi için finansal performansları yeterli değil. Şirketlerin toplum ve çevre için oluşturdukları finansal olmayan değerlerini de ortaya koymaları ve sürdürülebilirlik risklerini doğru şekilde yönetmeleri gerekiyor."

Seyit Ardıç, çevresel sorunların artmasıyla birlikte, işletmelerin çevre dostu uygulamalara geçiş yapması ve çevresel etkilerini azaltması gerektiğine işaret etti. Ardıç, "Bu noktada çevre yönetim sistemi eğitimi işletmelere yol gösterir ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunur.” dedi.

“Unutmayalım ki doğanın korunması ve gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğu hepimizin ortak görevi” diyen Seyit Ardıç, “Çevre yönetim sistemi sadece işletmeler için değil, aynı zamanda bireyler ve toplumlar için de gereklidir. Her birimizin çevreye olan etkisi vardır ve küresel olarak sürdürülebilir bir gelecek için hepimizin sorumluluk alması gerekmektedir." uyarısında bulundu.

Konuşmaların ardından eğitimle ilgili bir sunum da gerçekleştirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.