Atatürk’ün Ankara’ya gelişine özel hazırlanıyorlar

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka, "Geleneksel değerlerimizi ve bu değerler arasında özel bir yeri bulunan kültürel mirasımız; 'Seymenlik' geleneğini yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz." dedi.

Atatürk’ün Ankara’ya gelişine özel hazırlanıyorlar
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka, "Geleneksel değerlerimizi ve bu değerler arasında özel bir yeri bulunan kültürel mirasımız; 'Seymenlik' geleneğini yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz." dedi.

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube, Halil Bahadır Saka başkanlığında gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Toplantının ardından  yaklaşık 30 kişinin katıldığı Seymenlik kültürü ve halk oyunları eğitim çalışmalarına geçildi.

ANMA PROGRAMLARINA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka, göreve geldikleri günden bugüne eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini, gösterilen ilginin de memnun edici olduğunu söyledi. Yaklaşmakta olan 5-13 Ekim haftası ve 27 Aralık'ın kendileri açısında çok önemli olduğunu belirten Saka, hazırladıkları ve hayata geçirdikleri projelerle bu anlamda önemli bir mesafe kat ettiklerini vurguladı. Saka şunları ifade etti: "Yönetimini çok yakın bir zamanda devraldığımız Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube olarak her geçen gün büyüyoruz. 5 Ekim Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişi, 13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşu ve özellikle 27 Aralık Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 100. yıldönümünde yapılacak tören ve anma programlarına en iyi şekilde hazırlanmak  için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

TOPLUM DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ

Saka sözlerine toplumsal değerlere sahip çıktıklarını belirterek “Geleneklerimizi, kültürümüzü, tarihi özel günlerimizin değerlerini gelecek kuşaklara bırakmakla önemli bir sorumluluk yüklendiğimizin bilincindeyiz. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube olarak, Seymenlik kültürü ve halk oyunlarımızla ilgili  genç kuşaklara bazı okullarımızda bilgilendirme eğitimlerinin yanı sıra halk oyunları eğitimlerimize de başladık. İstiyoruz ki gençlerimiz kültürlerini, değerlerini öğrensinler, yaşasınlar. Ankara'mızın tarihi geçmişi içerisinde kaderini etkileyen çok önemli toplumsal değerlerimize sahip çıkma ve bunları gelecek kuşaklara aktarma, ışık tutma açısından önemli bir misyon yüklenmekten dolayı özellikle büyük bir mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞTE ANKARA KULÜBÜNÜN YÖNETİMİ

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube'nin yeni yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluşuyor: Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Halil Bahadır Saka (Başkan), Kadir Çimen, Varol Sevgen, Turhan Temur, Yılmaz Özdemir, Serdal Yavuzoğlu, Murat Kocakök. Denetim Kurulu Asıl Üyeler: Arif Afşar, Serdar Saka, Selçuk Akyıldız.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.