Atatürk'ün mahallesine yakışır devir teslim töreni

Çankaya Mebusevleri Mahallesi'nde Yeni Muhtar Sultan Eda Uluyurt, Eski Muhtar Sevim Özsoylu'dan mührü törenle devraldı. Çok sayıda mahalle sakininin de hazır bulunduğu törende konuşan Uluyurt, "Bu görevi gururla ve özveriyle taşımaya devam edeceğim." dedi.

Atatürk'ün mahallesine yakışır devir teslim töreni
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Çankaya Mebusevleri Mahallesi Muhtarı Sultan Eda Uluyurt, devir teslim töreninde mührünü Eski Muhtar Sevim Özsoylu'dan teslim aldı. Mahalle sakinlerinin katılımıyla düzenlenen tören, mahalle muhtarlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla yapıldı. "Yeni muhtarla eski muhtarın yan yana gelip birbirlerini tebrik etmesi, gerçek bir demokrasi örneğidir." diyen Eski Mebusevleri Muhtarı Sevim Özsoylu, mührü teslim ederken şu sözleri dile getirdi:

"MUHTARLIK DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR"

"Yeni ve eski muhtarın bir araya gelmesi, gerçek bir demokrasi örneğidir. Demokrasinin temel taşı muhtarlıktır. Türkiye'de her şey seçilmişlikle gidiyor fakat muhtarların arkasında ne bir fonu ne bir desteği var. Türkiye'de mühür kullanan iki makam vardır; biri cumhurbaşkanına, biri de muhtara aittir. Ben demokrasinin temel taşı olan bu mührü otuz sene hiçbir soruşturma geçirmeden taşıdım. Şimdi bu mührü, bu makama çok yakışan Sultan Eda Uluyurt'a teslim etmek istiyorum."

adsiz-tasarim-2024-04-22t132124-899.jpg

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI DA TÖRENE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Alpergin de törene katılarak bir konuşma yaptı.

Alpergin, "Atamızın mahallesi" dediği Mebusevleri Mahallesi Muhtarı Uluyurt'a hayırlı olsun dileklerini şu sözlerle dile getirdi:

"Mebusevleri bizim için ayrı bir yere sahip. Ata'mızın mahallesi dediğimiz Mebusevleri Mahallesi'ni gururla temsil eden Sevim Hanım'a teşekkürlerimi sunuyorum. Şu an ise yüzde 70'den fazla oy alarak seçilmiş olan Sultan Eda Uluyurt'a, bu yolda başarılı bir süreç diliyorum."

muhtar2.jpg

"MAHALLEME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Mebusevleri Mahalle Muhtarı Sultan Eda Uluyurt, mührü aldıktan sonra mahalle sakinleri tarafından kutlandı. Mahalleli tarafından hazırlanan ikramlar, demlenen çaylar ve asılan bayraklarla, unutulan mahalle geleneklerini hatırlan Uluyurt, "Mahalleme çok teşekkür ederim. Sevim Hanım'ın otuz yıl boyunca büyük bir çabayla yürüttüğü görevi ben devraldım. 'Mahallemi seviyorum' diyerek çıktığım bu yolda beni yalnız bırakmayan mahalle sakinlerine teşekkür ederim. Bu görevi gururla ve özveriyle taşımaya devam edeceğim." ifadesini kullandı.

mhuatur.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum