ATEM Başkanı Akçam'dan Emlak Konut değerlendirmesi!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Emlak Konut'un 2023'te zarar açıklamasını değerlendirdi.

ATEM Başkanı Akçam'dan Emlak Konut değerlendirmesi!
Yayınlanma:

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Emlak Konut, 2023 yılında 4.1 milyar TL net zarar açıkladı. Bu finansal tablo, sektördeki zorlu dönemin bir yansıması olarak değerlendirildi.

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut sektöründeki sorunların derinleştiğini belirterek, "Köklü firmaların bile zarar ettiği bir ortamda küçük işletmelerin daha da zor günler geçirdiğini gözlemliyoruz. İnşaat ve konut sektöründeki sıkıntılar nedeniyle işletmelerin finansal olarak desteklenmesi kaçınılmaz hale gelmiştir." şeklinde konuştu.

''SORUNLARIN ÖZÜMÜ İÇİN OLAN REÇETİ'Yİ PAYLAŞMIŞTIK''

Akçam, konut sektöründeki sorunların çözümü için hazırladıkları "reçeteyi" kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatarak, bu reçetenin uygulanmasının büyük firmaların zarar etmesini önlemek adına önemli olduğunu vurguladı. "Reçetede" yer alan önlemlerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Akçam, özellikle çimento ve beton gibi inşaat malzemelerinin yüksek fiyatlarının kontrol altına alınması ve konut fiyatlarındaki artışın durdurulması gerektiğini dile getirdi.

Akçam, konut sektörünün yaşadığı zorlu döneme de değindi. Pandemi sonrası inşaat ve konut sektöründe yaşanan sorunların devam ettiğini belirten Akçam, özellikle inşaat malzemelerinin maliyetlerindeki artışın konut fiyatlarına yansımasının piyasayı durağan hale getirdiğini ifade etti. Devletin, piyasayı manipüle edenlerle mücadele ettiğini ancak fiyat artışlarının önlenebilmesinin kolay olmadığını söyledi.

''OLUMSUZ GİDİŞAT ŞİRKETLERİ DE ETKİLEDİ''

Emlak Konut'un açıkladığı zarar oranını değerlendiren Akçam, firmanın iç dinamiklerini bilmediklerini ancak sektördeki genel olumsuz gidişatın şirketi de etkilemiş olabileceğini belirtti. Akçam, orta ve küçük ölçekli firmaların büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, sektördeki sorunların çözülmemesi durumunda daha fazla iflas haberiyle karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

Akçam, konut satış oranlarına da değinerek, 2024 yılının ilk 3 ayında konut satışlarında artış yaşandığını gözlemlediklerini belirtti. Konut fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi ve bankaların faiz oranlarını düşürmesi durumunda konut piyasasında canlanmanın devam edeceğini dile getiren Akçam, bu durumun hem vatandaşları konut sahibi yapacağını hem de orta ve küçük ölçekli işletmelere zarar vermeyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.